פרופ' חנן ביטינסקי נולד ב-24 ביוני 1903 בגרמניה והתחנך באוניברסיטאות של ברלין ופרייבורג. הוא סיים את לימודי הדוקטורט בשנת 1929 והמשיך ללימודי פוסט-דוקטורט בתחומים שונים של זואולוגיה במכון הגרמני-איטקלי למחקר ימי באיטליה, באוניברסיטת יל בארצות הברית ובמכון ג'ון אינס בלונדון.

בשנת 1931 הוא נשא לאישה את פאולה ליפשוץ. הם היגרו לישראל בשנת 1939, ובשנת 1948 קיבל ביטינסקי משרה במשרד החקלאות, ולאחר מכן הקים את השרות להסגר צמחים. במהלך תקופה זו הוא היה מעורב בתחומים יישומיים של אנטמולוגיה ושילב את המחקר בתחומי העניין שלו בפאוניסטיקה וטקסונומיה. בין השנים 1954­-1974 שימש כפרופסור במחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' ביטינסקי-זלץ נפטר ב-25 ביוני 1986, בגיל 83. הוא השאיר אחריו בת ושלושה נכדים. מותו סיים קריירה ארוכה של אדם מיוחד ומדען אשר שילב במחקריו תחומי עניין רבים. כפרופסור לזואולוגיה הוא לימד ופרסם בתחומים רבים של אנטמולוגיה, היסטולוגיה, אמבריולוגיה, פליאונטולוגיה ואבולוציה. בנוסף לכך, היה בעל ידע ועניין בהיסטוריה, ארכיאולוגיה ואומנות. בהיותו אספן בנשמתו, הוא החזיק באוספים פרטיים של חרקים, מאובנים, ספרים, ממצאים ארכיאולוגיים, עבודות אומנות, בולים וכתבי יד.

כאשר עבר לירושלים ב-1983, הוא תרם את שלושת אוספיו העיקריים (חרקים, מאובנים והספרייה המדעית) לאוניברסיטת תל אביב. בשנת 1985 הוא תרם תרומה נדיבה גם לאגודה לאנטומולוגיה בישראל, אשר ביטינסקי היה המייסד והעורך שלה. תרומה זו הבטיחה את המשך קיומו של כתב העת של האגודה.

ביטינסקי פרסם 88 מאמרים, רובם בתחום האנטומולוגיה. מאמרים נוספים הם בתחומים של היסטולוגיה והתפתחות עוברית של חולייתנים. מאמריו בתחום ההתפתחות האנטומולוגיה כוללים נושאים שונים כמו ציטוגנטיקה ואבולוציה, בקרה על מזיקי צמחים, טקסונומיה, זואוגיאוגרפיה ופאוניסטיקה. הוא חקר ותאר 168 מינים חדשים מקבוצות טקסונומיות שונות – פרפראים, דבוראים, חיפושיות ואחידי כנף.

לאחר מותו החליטה רות בתו להנציח את זכר אביה ולהמשיך את מאמציו לשמר את תחום האנטומולוגיה כתחום פעיל. היא ייסדה באוניברסיטת תל אביב מענק מחקר ע"ש ביטינסקי לתלמידי מחקר בתחום האנטומולוגיה.