שם לטיני: Equus hemionus

שיוך טקסונומי: מחלקת היונקים, סדרת מפריטי הפרסה, משפחת הסוסיים

שיוך טקסונומי לטיני: Class Mammalia, Order Perissodactyla, Family Equidae

סטטוס בישראל: בסכנת הכחדה תפוצה מקורית: כנראה בצפון הארץ ובאזורים המדבריים.

בית גידול: נוף מדברי פתוח בצד מקורות מים קבועים וצמחיה עשבונית.

כיום: מרכז הנגב והערבה. 

גולגולת של פרא, אוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב. צילום: עוז ריטנר

תת-המין הישראלי של הפרא היה נפוץ בישראל נגב ובמדבר יהודה וכן במדבריות בצפון חצי האי ערב, בעבר הירדן, בסוריה ועד לנהר פרת.על פי תיאורי נוסעים בארץ ישראל, סביר להניח כי הפרא נכחד עוד לפני אמצע המאה ה-19. ציד נרחב הביא להכחדתו של הפרא מישראל ומהאזור כולו. הפרט האחרון באזורנו ניצוד בירדן ב-1920 והפרטים האחרונים של תת-המין האזורי הוכחדו בשנות ה-30 בסוריה ובעיראק. בשנת 1983 החל תהליך ההשבה לטבע של פראים בישראל. כיום הפראים נפוצים בדרום הארץ בשטח כולל של כ-3,500 קמ"ר – מנחל צניפים בדרום ועד עזוז ובורות לוץ בצפון.

אוספים