שם לטיני: Gypaetus barbatus
שיוך טקסונומי: מחלקת העופות, סדרת דורסי היום, משפחת הניציים
שיוך טקסונומי לטיני: Class aves, Order Falsoniformes, Family Accipitridae
סטטוס בישראל: נכחד.
תפוצה מקורית: מדבר יהודה, נגב, הרי אילת והגליל.
בית גידול: אזורים הרריים ומצוקים בתנאי אקלים שונים.
כאשר הנרי בייקר טריסטרם ביקר בארץ במחצית השניה של המאה ה-19 הוא ראה פרסים ברוב האזורים ההרריים של ישראל. טריסטרם גם דיווח על קינים שראה בגליל.
בשנות ה-70 של המאה ה-20 נצפו הפרסים רק בקניוני מדבר יהודה. גודל האוכלוסייה אז עמדה על שלושה-ארבעה זוגות בלבד.
בשנת 1982 שרדו כפי הנראה רק שני זוגות, ומלבדם היו שני פרטים נוספים בדרום הארץ.
הזוג האחרון המקנן בארץ נצפה בנחל צאלים בשנת 1981.
כיום מזדמנים מדי פעם לאזורנו פרסים, אך המין כמקנן נעלם מנופינו.
הסיבות להכחדת הפרס הן ציד בלתי חוקי, הפרעות באזורי הקינון והרעלות.
פוחלץ פרס, אוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב. צילום: עוז ריטנר

אוספים