אוסף המאובנים של ד"ר יעל כליפא ז"ל (1940­-2006) כולל 120 מאובנים וספרים רבים ממורשתה של יעל.
האוסף התקבל לאוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב באביב 2007. האוסף נתרם לאוניברסיטה על ידי בעלה של יעל, מר אברהם כליפא מירושלים. אוסף המאובנים מכיל מגוון של מאובנים של צמחים ובעלי חיים (בעיקר דגים, רכיכות, ברכיופודים וחרקים) מישראל (בין היתר מאזור המכתש הגדול, מכתש רמון ונחל תבור), וכן מקנדה, מברזיל ומכמה מדינות אירופאיות.

יעל נולדה בתל אביב בשנת 1940 כיעל בן-שמן. לאחר נישואיה לאברהם כליפא הם עברו לירושלים, שם גידלו שלוש בנות ושני בנים. רק לאחר שהבן הצעיר החל ללמוד בגן הילדים, החלה יעל את לימודיה באוניברסיטה העברית בירושלים. יעל ביצעה הן את עבודת המוסמך ["האנטומיה, העמדה הסיסטמטית והרמה האבולוטיבית של Pachamia latimaxillaris n. gen., n.sp. (Holostei, Amiidae) מהקנומן התחתון של עין-יברוד (אזור רמאללה)"] והן את עבודת הדוקטורט ["העמדה הסיסטמטית והיחסים הפילוגנטיים והאקולוגיים של דגים מסדרת של Enchodontiformes N. Oren מהקנומן של עין-יברוד (רמאללה)"] בהנחייתו של פרופ' איתן צ'רנוב ז"ל. עזרה רבה במהלך עבודת המוסמך קיבלה גם מפרופ' גיאורג האז ז"ל.

את עבודת הפוסט-דוקטורט ערכה יעל באוניברסיטת אלברטה, קנדה, בהנחייתו של פרופ' מרק ווילסון. עם חזרתה לישראל, התמודדה יעל עם האכזבה של אי-קבלת משרה באוספים הפליאונתולוגיים של האוניברסיטה העברית בירושלים.

למרות עבודתה המצוינת על פאונת הדגים בעין יברוד בתקופת הקרטיקון, אשר פורסמה בכתבי עת מוערכים כמו PaleontologyJournal of Paleontology ו-Journal of Vertebrate Paleontology, הצעות המחקר שלה למחקר נוסף קיבלו מימון מועט. בשל כך יעל נאלצה לחפש דרכים אחרות כדי ליישם את מומחיותה בתחום חקר המאובנים. לבסוף היא ארגנה סדרה של הרצאות בנושא גיאולוגיה ופליאונטולוגיה, כולל מסעות עבור מכון אבשלום בתל אביב.
למרבה הצער, מאמציה של יעל נקטעו כאשר חלתה. כאשר אובחנה כחולת סרטן, היה זה מאוחר מדי. יעל נפטרה בלילה של שמונה בינואר 2006.במותה איבדנו אחד מהמומחים בתחום חקר המאובנים בישראל. תשעת הפרסומים שלה, הכוללים תיאור של חמישה סוגים חדשים ושמונה מינים חדשים, אוסף המאובנים והספרייה של יעל, נמצאים כעת באוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב.
מינים וסוגים חדשים למדע (על פי סדר כרונולוגי):

Pachyamia Chalifa & Tchernov, 1982

Pachyamia latimaxillaris Chalifa & Tchernov, 1982

Saurorhamphus judeaensis Chalifa, 1985

Parenchodus Raab & Chalifa, 1987

Parenchodus longipterygius Raab & Chalifa, 1987

Enchodus brevis Chalifa, 1989

Yabrudichthys Chalifa, 1989

Yabrudichthys striatus Chalifa, 1989

Serrilepis Chalifa, 1989

Serrilepis longidens Chalifa, 1989

Rhynchodercetis gracilis Chalifa, 1989

Dercetoides Chalifa, 1989

Dercetoides venator Chalifa, 1989

Enchodus zinensis Chalifa, 1996

רשימת הפרסומים של ד"ר יעל כליפא (על פי סדר כרונולוגי):

1. Chalifa, Y. & Tchernov, E., 1982. Pachyamia latimaxillaris, new genus and species (Actinopteryii: Amiidae), from the Cenomanian of Jerusalem. Journal of Vertebrate Paleontology, 2 (3): 204-285.

2. Chalifa, Y., 1985. Saurorhamphus judeaensis (Salmoniformes: Enchodontidae), a new longirostrine fish from the Cretaceous (Cenomanian) of Ein-Yabrud, near Jerusalem. Journal of Vertebrate Paleontology, 5 (3): 181-193.

3. Raab, M. & Chalifa, Y., 1987. A new Enchodontid fish genus from the Upper Cenomanian of Jerusalem, Israel. Palaeontology, 30 (4): 717-731.

4. Chalifa, Y., 1989. New species of Enchodus (Pisces: Enchodontoidei) from the Lower-Cenomanian of Ein-Yabrud, Israel. Journal of Paleontology, 63 (3): 356-364.

5. Chalifa, Y., 1989. Yabrudichthys and Serrilepis, two new genera of Enchodontoids (Teleostei) from Lower Cenomanian beds of 'Ein-Yabrūd, Israel. Israel Journal of Zoology, 36: 11-38.

6. Chalifa, Y., 1989. Two new species of Longirostrine fishes from the Early Cenomanian (Late Cretaceous) of Ein-Yabrud, Israel, with comments on the phylogeny of the Dercetidae. Journal of Vertebrate Paleontology, 9 (3): 314-328.

7. Wilson, M.V.H. & Chalifa, Y., 1989. Fossil marine Actinopterygian fishes from the Kaskapau Formation (Upper Cretaceous: Turonian) near Watino, Alberta. Canadian Journal of Earth Sciences, 26: 2604-2620.

8. Chalifa, Y. & Lewy, Z., 1991. Early Maastrichtian marine Teleosts from the Northern Negev, Israel. Israel Journal of Earth Sciences, 40: 91-106.

9. Chalifa, Y., 1996. New species of Enchodus (Aulopiformis: Enchodontidae) from the Northern Negev, Israel, with comments on evolutionary trends in the Enchodontoidei. In G. Arratia & G. Viohl (Eds.): Mesozoic Fishes I – Systematics and Paleoecology, 349-367. Verlag Dr. Friedrich Pfeil, München.