פרופ' מיכאל ר' ורבורג חוקר נושאים שונים הקשורים לאקולוגיה ולמגוון הביולוגי של דו-חיים וחסרי חוליות יבשתיים דוגמת רכיכות, קרציות ואיזופודים.

מיכאל נולד בשנת 1931 בברלין, גרמניה. בגיל שלוש היגרה משפחתו לפלשתינה. בהיותו בן 16 הצטרף מיכאל לחטיבת הנגב של ארגון ההגנה, ושלוש שנים לאחר מכן לכוח המשטרה בירושלים.

פרופ' ורבורג סיים את התואר השני באוניברסיטה העברית, בהתמחות של זואולוגיה, בוטניקה ופרזיטולוגיה, ואת תואר הדוקטור באוניברסיטת ייל, ארצות הברית, במחלקה לזואולוגיה. הוא חזר לישראל בשנת 1960 למשרת חוקר במחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1963 עבר לאוניברסיטת אדלייד בדרום אוסטרליה, ובשנת 1965 הוא חזר לישראל והצטרף למכון למחקר ביולוגי בנס ציונה. בשנת 1972 הוא מונה כפרופסור חבר במחלקה לביולוגיה בטכניון בחיפה. הוא פרש באופן רשמי בשנת 1999, אבל המשיך לעבוד בתחום חסרי החוליות היבשתיים, עם תשומת לב מיוחדת לאיזופודים.

פרופ' ורבורג פרסם יותר מ-170 מאמרים (37 על איזופודים), יותר מ-75 תקצירים ושני ספרים (אחד על איזופודים). בשנת 1993 פורסם ספרו "Evolutionary Biology of Land Isopods" (באנגלית), ובו מופיעה רשימת האיזופודים של ישראל. כאות הערכה לעבודתו בתחום האיזופודים, הוא זכה למין על שמו: Chaetophiloscia warburgi Schmalfuss, 1991.

בשנת 2005 תרם פרופ' ורבורג את אוסף האיזופודים וחסרי החוליות היבשתיים לאוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב. אוסף זה הוא אחד האוספים הפרטיים החשובים של חסרי חוליות בישראל. האוסף מכיל אלפי פריטים, שנאספו במקומות שונים בישראל ובחוץ לארץ מאז 1960. אוסף זה מאפשר לנו לחקור את הפאונה הייחודית של איזופודים בישראל.