המוזיאון סגור עכשיו
הפתיחה הבאה 12.12.2018 10:00

קשת צבעי הים, צלילה ללב השוניות

• Photo: Pierre-Alain Panz

ברוכים הבאים לעונה של צרפת-ישראל 2018!
המוזיאון הלאומי לטבע בפריז ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינדהרט של אוניברסיטת תל אביב, בשיתוף עם המכון הצרפתי והמשרד לאקולוגיה סולידארית, מזמינים אתכם לקחת חלק בצלילה עמוקה ללב שוניות האלמוגים של ישראל וצרפת.

החל ב-01.11.2018. התערוכה פתוחה לקהל הרחב ומוצגת ברחבה הציבורית בכניסה למוזיאון.

בואו לציין איתנו את השנה הבינלאומית של שוניות האלמוגים ולהכיר את מערכות אקולוגיות יוצאות דופן אלה.

Photo: Pierre Labouteשונית אלמוגיםשונית האלמוגים באילת היא השונית היחידה בישראל ואחת משוניות האלמוגים הצפוניות ביותר בעולם. למרות שטחה הקטן (10 קמ"ר ואורך של כ- 1.5 ק״מ), הכריזה מדינת ישראל בשנת 1964, על שונית זו, מדרום לעיר אילת כשמורת טבע "חוף האלמוג ".

Photo: Claire Garrigue

שונית האלמוגים של אילת ידועה במגוון האלמוגים האנדמים הגדול שלה. המחקר המדעי הנרחב שמתבצע בשונית האילתית, ביססו אותה כמרכז מצוינות עולמי לחקר שוניות האלמוגים.
בזכות שטחיי האיים הצרפתים ברחבי האוקיינוסים, צרפת, עם 55,000 קמ"ר של שוניות אלמוגים, היא המדינה הרביעית בעולם בהיקף שוניות האלמוגים שבשטחן. בשנת 1999, כחברה ביוזמה הבינלאומית לשונית האלמוגים (ICRI), ייסדה צרפת את "היוזמה הצרפתית לשוניות האלמוגים" (IFRECOR), כדי להוביל ולהגן על שוניות האלמוגים ולתרום להפצת והנגשת הידע בתחום זה.

הנכם מוזמנים לסימפוזיון מדעי בו דר' Pascale Joannot ממוזיאון הטבע בפריז ופרופ' יוסי לויה מבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב ידונו בנושא: " שוניות אלמוגים- עולם נעלם?"
הסימפוזיון יתקיים ביום חמישי, 1.11.2018 בשעה 14:00, באודיטוריום במוזיאון הטבע.

שותפים:

אוצרי התערוכה: דר' פסקל ג'ואנו(המוזיאון הלאומי לטבע בפריז) ופרופ' יוסי לויה (ביה"ס לזואולוגיה אוניברסיטת תל-אביב).

יעניין אותך גם