עולם נעלם? פרופ' יוני בלמקר | שינויים מטרידים במגוון הביולוגי בים התיכון

כולל הצצה לאוסף הדגים עם מנהלת האוסף וכיבוד קל

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
מחיר כרטיס למפגש בודד - 85 ש"ח

כיצד מגיבה ומשתנה המערכת האקולוגית של הים התיכון וכיצד ניתן לשמור עליה? הרצאה מרתקת של פרופ' יוני בלמקר על שינויים מטרידים במגוון הביולוגי בים התיכון. פרופ' בלמקר הוא חוקר בבית הספר לזואולוגיה בפקולטה למדעי החיים ובמוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב. הוא חוקר בעיקר כיצד דגים ובעלי חיים ימיים אחרים מגיבים לשינויים מעשי אדם.

שבי רוטמן

צילום: ד"ר בת-שבע (שבי) רוטמן

תקציר ההרצאה

הים התיכון הישראלי קרוב וזמין, אך רק מעטים יודעים שמתחת לפני המים מתקיימת מערכת אקולוגית ימית מגוונת, חשובה ומעניינת. מערכת אקולוגית זו חשופה ללחצים רבים, שהעיקריים ביניהם הם פלישה ביולוגית חסרת תקדים, התחממות מים מואצת, דיג וזיהום. מאז פתיחת תעלת סואץ, לפני כ-150 שנים, חדרו לים התיכון מאות מינים פולשים, רבים מהם מינים טרופיים. הים התיכון ההולך ומתחמם כחלק מתהליך ההתחממות הגלובלית,  מהווה בית גידול מתאים במיוחד למינים חובבי חום אלה, המשגשגים ומתרבים. כיצד מגיבה ומשתנה המערכת האקולוגית של הים התיכון בעקבות הלחצים המופעלים עליה? ומה אפשר לעשות כדי לשמור על הים?

חשיפה למוצגים מתוך האוסף במפגש עם מנהלת אוסף הדגים

לפני ההרצאה יתקיים מפגש אינטימי עם ד"ר בת שבע (שבי) רוטמן, מנהלת אוסף הדגים של מוזיאון הטבע. במפגש יזכו המשתתפים להיחשף למוצגים נבחרים מאוספי הטבע הלאומיים השוכנים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, שאינם מוצגים לקהל הרחב ולשמוע את סיפורם.

"עולם נעלם? הטבע, המשבר ואנחנו" היא סדרת הרצאות פרי שיתוף פעולה בין מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט והאגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה.

זהו המפגש הרביעי מתוך סדרה של חמישה מפגשים. כל מפגש נפתח בהצצה לאוספי הטבע של המוזיאון יחד עם מנהל/ת האוסף ולאחר מכן הרצאה עם מיטב החוקרים בישראל. לפרטים על הסדרה >>

שבי רוטמן

צילום: ד"ר בת-שבע (שבי) רוטמן