הסדרה הסתיימה. מוזמנים ומוזמנות לצפות בארבע הרצאות שאושרו לפרסום ההקלטה.
מה אכל האדם הקדמון? מה היה בנזיד העדשים של יעקב ובמקנה של עשו? מתי ומאיפה הגיעו אלינו התבלינים? התפוזים? איך השפיעה התפתחות החקלאות על הרכב ארוחת הערב שלנו? ומה נאכל בעתיד? סדרת מפגשי העשרה ייחודית זו תעסוק באוכל שלנו מנקודת מבטה של ההיסטוריה הסביבתית. הסדרה מוצעת במקביל לתצוגה "הכדור בצלחת שלנו" במוזיאון.
עד העצם: המשמעות הסִמלית של בעלי חיים בארוחות ובמנחות
פרופ' לידר ספיר-חן, החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום ואוצרת אוסף הארכיאוזואולוגיה במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.
התקיימה ביום שלישי 14.11.23
קיצור תולדות החיטה
פרופ' אסף דיסטלפלד, המכון לאבולוציה והחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית, אוניברסיטת חיפה.
התקיימה ביום שלישי 28.11.23
ביוגרפיות תרבותיות של אוכל
פרופ' נמרוד לוז, ראש רשות המחקר, המכללה האקדמית כנרת.
התקיימה ביום רביעי 27.12.23
מסעם של פירות ההדר מדרום־מזרח אסיה לאגן הים התיכון.
פרופ' דפנה לנגוט, החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.
התקיימה ביום שלישי 16.1.24
"קלקלת" המזון המודרנית.
ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, חוקר היסטוריה ופוליטיקה של הרפואה והתזונה.
התקיימה ביום רביעי 31.1.24
חקלאות וטבע: עבר, הווה, עתיד.
ד"ר אביב אבישר, מנהלת יחידת המחקר, מכון דש"א, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.
התקיימה ביום רביעי 28.2.24