המוזיאון פתוח עכשיו ועד השעה 14:00

חזון

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב מחויב לעידוד סקרנות, גילוי ולימוד עולם הטבע באמצעות מצוינות במחקר המדעי ובחינוך, בשילוב תערוכות לבילוי ולהנאה של הקהל הרחב. המוזיאון שואף לאתגר את תפיסת הטבע של בני האדם בנוגע לעבר ובַהווה – למען העתיד.

בתור מרכז לאומי לחקר המגוון הביולוגי, המוזיאון הוא המוקד הגדול והפעיל ביותר של תיעוד ומדע בתחום זה בישראל. כחלק מפעילותו הציבורית והמחקרית המוזיאון תומך בפעילות להגנה על הסביבה והחקלאות באזורנו ומקדם את ההיכרות עם טבע הארץ והעולם בד בבד עם שיתוף הציבור בידע שנצבר ובעשייה המדעית המתרחשת בו.

כחמישה מיליון וחצי פריטים הכלולים באוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב עברו לביתם החדש בבניין מוזיאון הטבע. האוספים מתעדים את עולם החי והצומח בישראל ובמזרח התיכון לאורך אלפי שנים, וכן את ההתפתחות ההיסטורית והתרבותית של המין האנושי.

מדי שנה בשנה משרתים אוספי המוזיאון מאות מדענים ואנשי מקצוע מן הארץ והעולם למחקר ולפיתוח ידע וכלים לניהול המערכת האקולוגית ושימורה בד בבד עם ניצול בר-קיימה של משאבים. בכל שנה יותר ממאה תלמידי מחקר משתמשים באוספי הטבע בעבודות המחקר שלהם לתוארי מוסמך ודוקטור.

יעניין אותך גם