חזון

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב ישמש מקור השראה והנעה להבנת עולם הטבע וערכו לאדם.
המוזיאון ייצור ידע מדעי וינחילו לקובעי מדיניות ולציבור הרחב, יעודד ניהול בר-קיימא של משאבי הטבע ויקדם מצוינות במחקר והמשך התפתחות האדם.

בתור מרכז לאומי לחקר המגוון הביולוגי, המוזיאון הוא המוקד הגדול והפעיל ביותר של תיעוד ומדע בתחום זה בישראל. כחלק מפעילותו הציבורית והמחקרית המוזיאון תומך בפעילות להגנה על הסביבה והחקלאות באזורנו ומקדם את ההיכרות עם טבע הארץ והעולם בד בבד עם שיתוף הציבור בידע שנצבר ובעשייה המדעית המתרחשת בו.

כחמישה מיליון וחצי פריטים הכלולים באוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב עברו לביתם החדש בבניין מוזיאון הטבע. האוספים מתעדים את עולם החי והצומח בישראל ובמזרח התיכון לאורך אלפי שנים, וכן את ההתפתחות ההיסטורית והתרבותית של המין האנושי.

מדי שנה בשנה משרתים אוספי המוזיאון מאות מדענים ואנשי מקצוע מן הארץ והעולם למחקר ולפיתוח ידע וכלים לניהול המערכת האקולוגית ושימורה בד בבד עם ניצול בר-קיימה של משאבים. בכל שנה יותר ממאה תלמידי מחקר משתמשים באוספי הטבע בעבודות המחקר שלהם לתוארי מוסמך ודוקטור.