08:22
הדפסהשיתוף
  • מיתוג פסטיבל טראנסמיט
    פסטיבל TRANSMEET למדע ואמנות 2024

פסטיבל TRANSMEET למדע ואמנות 2024

פסטיבל TRANSMEET למדע ולאמנות חוזר למוזיאון הטבע!
מדענים, אמנים ואוצרים מובילים מהארץ ומהעולם, חברו יחד ויצרו חגיגה של השראה, סקרנות ותגליות. בואו להנות ממגוון אירועים על החיבור שבין מדע ואמנות.
ימים חמישי, שישי ושבת, 19-21 בספטמבר 2024.

הפסטיבל, שזוהי מהדורתו השנייה, יתפרש על פני שלושה ימים בהם תוכלו להנות ולחוות את התוצרים המרתקים של שיתופי פעולה בין אמנים למדענים; לצפות בהופעות, לשמוע הרצאות מחזית המדע ולהשתתף בסדנאות.

התכנית העשירה כוללת ארבע בכורות במוסיקה ומחול, שלוש מהן נוצרו בחממה של מוזיאון פטר לאמנות ומדעי הננו באוניברסיטת בר אילן במיוחד עבור הפסטיבל, ויציגו שיתופי פעולה עם חוקרים מובילים מתחומי הביולוגיה, הכימיה ונוירו-הנדסה. בכורה נוספת ליצירה מוזיקלית באמצעות אור נוצרה בשיתוף עם הזירה הבינתחומית בירושלים.

יום חמישי, 19.9 | 23:00-18:30 – אירוע שוטטות משולב מופעים והרצאות

אירוע רב תכנים, המזמין את הקהל הרחב לשוטט בחללי מוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט וליצור לעצמו תכנית אמנותית/מדעית אישית בהתאם להעדפות שלו: מופעים והרצאות, מיצבים ושיח עם היוצרים – כל אחד וקוקטייל האמנות מדע שלו.

באודיטוריום יתקיימו מושבים של הרצאות ופאנלים, במקביל אליהם יתקיימו ברחבי המוזיאון מגוון מופעים ומיצגים. בתום המופעים יתקיים שיח מונחה עם האמנים והמדעניות השותפים לפרויקט, אשר יעניק מבט עומק לתוך תהליך היצירה המשותף. במרפסת המוזיאון יתקיימו תצפיות טלסקופיות על השמש, הירח וכוכב שבתאי בהדרכת המועדון האסטרונומי של אוניברסיטת תל אביב.
למידע המלא והזמנת כרטיסים באתר הפסטיבל >>

יום שישי, 20.9 | 15:30-9:00 – מפגשים, סדנאות והרצאות

הרצאות (באנגלית):
ויקטוריה וסנה | אמנית רב תחומית היוצרת מזה שלושה עשורים חיבורים בין מדע ואמנות, וראש המרכז לאמנות ומדעים באוניברסיטת לוס אנג׳לס בקליפורניה UCLA.
ויקטוריה תשתף בתהליכי העבודה המשולבים שלה, באתגרים ובעתיד שהיא רואה לחיבור בין מדע ואמנות.

ד"ר דניאל גלייזר | מדען בתחום חקר המוח, שהקים את הגלריה למדע ואמנות באוניברסיטת קינגס קולג׳ בלונדון, ידבר על הנסיון שלו ביזמות רב תחומית ועל תהליכי עומק להם היה שותף בחיבורים בין התחומים.

סדנאות:
אמיר מאיר וגדעון לוי יבנו יחד עם המשתתפים סינטיסייזר המנגן באמצעות אור. מייקרים ומוזיקאים מוזמנים ליצור במהלך הסדנה כלי נגינה ייחודי המופעל באמצעות אור.

הרקדן, המאלתר והמורה מיכאל שחרור ופרופ׳ איתן גרוס ממכון ויצמן למדע החוקר את הביולוגיה של התא, יעבירו במשותף סדנא בתנועה המשלבת את הידע המדעי והחוויה התנועתית העוסקת במנגנוני הנשימה של התא.

Meetup – לאמנים ומדענים יתקיים בחלקו האחרון של היום
המפגש בהנחיית ד"ר דניאל גלייזר מיועד לקהילה המקצועית של אמנים ומדענים השותפים למחקר רב תחומי. יוצרים מנוסים או מתחילים מוזמנים לפגוש מדענים ולשתף בנסיון בידע ובאתגרים של מחקר רב תחומי.
למידע נוסף והזמנת כרטיסים באתר הפסטיבל >>

שבת, 21.9 | 10:30, 12:30 – מופעים לכל המשפחה

הופעות לילדים ולכל המשפחה, בליווי פתיח מדעי העוסק בנושא המופע ומותאם לקהל הצעיר. הילדים וההורים יוכלו לצפות במופע אמנותי, להתמסר לחוויה של תנועה, דמויות וצבע ולחבר אותם לעולמות הידע המדעי המשלימים.

"מעשה בעולם" בשעה 10:30

מופע מאת אביב הורוביץ, בהפקת תיאטרון הקרון. פתיח מדעי מאת יובל רוזנברג, שעוסק באקולוגיה, סביבה וקיימות. לפרטים נוספים והזמנת כרטיסים >>

"גרביטאס" בשעה 12:30

מופע של הכוריאוגרף אופיר יודלביץ. פתיח מדעי מאת החוקרת עדי אשכנזי מהחוג לפיזיקה באוניברסיטת תל אביב, בנושא כוח הכובד וקפיציות. לפרטים נוספים והזמנת כרטיסים >>

מארגני הפסטיבל:

טל יזרעאל | אמנית ואוצרת השותפה בפרויקטים המשלבים מחקרי אומנות – מדע. אוצרת המוזיאון לננו-מדע ואמנות ע“ש פטר במכון לננוטכנולוגיה באונ‘ בר אילן
שרונה פלורסהיים | כוריאוגרפית, יוצרת עצמאית ומנהלת אמנותית. יוזמת ושותפה בפרויקטים בינתחומיים המשלבים מחקר מדעי ואמנותי
פרופ׳ תומר וולנסקי | תיאורטיקן בתחום הפיזיקה של תורת החלקיקים וחקר היקום המוקדם. חבר סגל אוניברסיטת תל אביב וחבר באקדמיה הצעירה למדעים
ד״ר דבורה (דידי) מרצ׳ק | ראש המרכז הארצי למורי הכימיה במחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע. פיתחה גישה להוראת כימיה המבוססת על הטמעת עקרונות נוירו-פדגוגיים באמצעות שילוב אמנות ויצירה בתהליך הלמידה.

יעניין אותך גם

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden