בטחון תזונתי לאומי לישראל בעת חירום כפולה: היבטי חקלאות, בטחון חברתי, קיימות ובריאות הציבור
יחסים בריאים | הפורום לתזונה בת קיימא במוזיאון הטבע
בטחון תזונתי לאומי לישראל בעת חירום כפולה:
היבטי חקלאות, בטחון חברתי, קיימות ובריאות הציבור
מפגש מקוון (zoom) >> להתחברות וצפייה באירוע לחצו
ישראל, כמו שאר מדינות העולם, מתמודדת כיום עם משברים הקשורים למערכות מזון, למלחמה באוקראינה, לעליות המחירים העולמיות, להשפעות הכלכליות-חברתיות של מגפת הקורונה וכמובן למשבר האקלים. כל אלה מערערים את הביטחון התזונתי וחושפים את שבריריותן של מערכות המזון.
בעולם, וגם בישראל, כבר מרגישים את עליות המחירים: עליית מחירי הדלק, וכתוצאה מכך עלייה במחירי שינוע מזון לישראל, יחד עם עלייה חדה במחירי החיטה והדגנים בעולם. עליות אלה מובילות להתייקרות כלל המזונות, מחריפות את אי-הביטחון התזונתי האישי, מסכנות את ביטחון המזון הלאומי העתידי ומערערות את היציבות הפוליטית בישראל ובעולם.
במפגש הקרוב נדון בשאלות אלה: האם הרפורמה בחקלאות היא התשובה ליוקר המחיה? האם ישראל ערוכה לפגיעה בשרשרות האספקה של מוצרי יסוד? האם המצב במדינות השכנות נוגע לנו? מה המשמעות של החמרה באי-הביטחון התזונתי העולמי והלאומי? ומה צריך והכרחי לעשות?
בתוכנית
פרופ' איל קמחי | המחלקה לכלכלה סביבתית, הפקולטה לחקלאות ברחובות
יוקר המחיה, בטחון תזונתי וחקלאות בת-קיימא
ד"ר מירי צלוק | יועצת אקולוגית סביבתית לתכנון בר-קיימא, קיימות ושמירת טבע
הרפורמה בחקלאות והגנת הצומח – תועלות מול סיכונים ארוכי טווח
ד"ר שירה עפרון | ראש מחקר Israel Policy Forum, חוקרת בכירה, התוכנית למחקרי בטחון לאומי
אי בטחון תזונתי והשלכותיו – תמונת מצב אזורית
ד"ר עופר מנדלסון | אוניברסיטת תל אביב והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
בטחון מזון לישראל אל מול משברים גלובליים
פרופ' רוני סטריאר | יו"ר המועצה הלאומית לביטחון תזונתי
מדיניות חברתית לקידום ביטחון תזונתי בישראל
ד"ר דורית אדלר | נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
מדיניות ישראל לאן? מבט מתכלל
>> להרשמה וקבלת עדכונים על האירוע
בטחון תזונתי לאומי לישראל בעת חירום כפולה:
היבטי חקלאות, בטחון חברתי, קיימות ובריאות הציבור
מפגש מקוון (zoom) >> להתחברות וצפייה באירוע לחצו
ישראל, כמו שאר מדינות העולם, מתמודדת כיום עם משברים הקשורים למערכות מזון, למלחמה באוקראינה, לעליות המחירים העולמיות, להשפעות הכלכליות-חברתיות של מגפת הקורונה וכמובן למשבר האקלים. כל אלה מערערים את הביטחון התזונתי וחושפים את שבריריותן של מערכות המזון.
בעולם, וגם בישראל, כבר מרגישים את עליות המחירים: עליית מחירי הדלק, וכתוצאה מכך עלייה במחירי שינוע מזון לישראל, יחד עם עלייה חדה במחירי החיטה והדגנים בעולם. עליות אלה מובילות להתייקרות כלל המזונות, מחריפות את אי-הביטחון התזונתי האישי, מסכנות את ביטחון המזון הלאומי העתידי ומערערות את היציבות הפוליטית בישראל ובעולם.
במפגש הקרוב נדון בשאלות אלה: האם הרפורמה בחקלאות היא התשובה ליוקר המחיה? האם ישראל ערוכה לפגיעה בשרשרות האספקה של מוצרי יסוד? האם המצב במדינות השכנות נוגע לנו? מה המשמעות של החמרה באי-הביטחון התזונתי העולמי והלאומי? ומה צריך והכרחי לעשות?
בתוכנית
פרופ' איל קמחי | המחלקה לכלכלה סביבתית, הפקולטה לחקלאות ברחובות
יוקר המחיה, בטחון תזונתי וחקלאות בת-קיימא
ד"ר מירי צלוק | יועצת אקולוגית סביבתית לתכנון בר-קיימא, קיימות ושמירת טבע
הרפורמה בחקלאות והגנת הצומח – תועלות מול סיכונים ארוכי טווח
ד"ר שירה עפרון | ראש מחקר Israel Policy Forum, חוקרת בכירה, התוכנית למחקרי בטחון לאומי
אי בטחון תזונתי והשלכותיו – תמונת מצב אזורית
ד"ר עופר מנדלסון | אוניברסיטת תל אביב והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
בטחון מזון לישראל אל מול משברים גלובליים
פרופ' רוני סטריאר | יו"ר המועצה הלאומית לביטחון תזונתי
מדיניות חברתית לקידום ביטחון תזונתי בישראל
ד"ר דורית אדלר | נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
מדיניות ישראל לאן? מבט מתכלל