11:15
הדפסהשיתוף
  • כרזת מפקד אוכלוסין מעופף
    תרימו את הראש | ספירת הציפורים 2024

תרימו את הראש | ספירת הציפורים 2024

הדפסהשיתוף

תרימו את הראש והצטרפו אלינו לספירת הציפורים השנתית בשטחים עירוניים ובנויים בכל רחבי הארץ. כל מה שצריך זה 10 דקות פנויות, חיבה לשותפינו המעופפים ומכשיר סלולרי. בואו להתחבר לטבע, בתקופה זו במיוחד, בפעילות של הנאה משותפת, השראה ושלווה.

הספירה מתקיימת השנה בפעם ה-19, בתאריכים 31-15 בינואר. מטרת הספירה היא לקבל תמונת מצב עדכנית על מינים שונים של ציפורי בר בערים ובאזורים מיושבים, לזהות שינויים בתפוצת המינים, לאסוף נתונים שיהוו בסיס מדעי למחקרים עתידיים בתחום ולקדם מיזמים המיטיבים עם הציפורים.

במסגרת ספירת הציפורים, המנוהלת על ידי המרכז הישראלי למדע אזרחי במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט אוניברסיטת תל אביב, החברה להגנת הטבע והמרכז לטיפוח ציפורי הבר בחצר, מוזמן הציבור הרחב בכל רחבי הארץ לתעד ולדווח על מיני הציפורים הנצפים באזור מגוריהם – מחוץ לבית או למשרד, ברחוב, בגינה, בכיכר או בפארק.

בספירת הציפורים 2023 השתתפו מאות צופים ודווחו 1,224 ספירות. ניתוח נתוני הספירה העלה, בין היתר, כי הציפור הנפוצה ביותר בצפון הארץ ובמרכזה היא עורב אפור. בדרום הארץ, הציפור השכיחה ביותר הייתה דרור הבית. המטרה השנה היא להרחיב את מספר המשתתפים, הדיווחים והאזורים הנסקרים.

בולבול (צילום: איתן קאופמן) ומיינה (צילום: ברוך אלרט) מי מהן תהיה השנה בין חמשת הציפורים הנפוצות?

בולבול (צילום: איתן קאופמן) ומיינה (צילום: ברוך אלרט) מי מהן תהיה השנה בין חמשת הציפורים הנפוצות?

תרצו להשתתף בספירת הציפורים?

הצטרפו לפלטפורמה המתאימה לכם, כדי לקבל את כל העדכונים והכתבות שמעניינים אתכם.
לקבוצות הוואטסאפ של קהילת ספירת הציפורים
קבוצה לקהל הרחב לחצו כאן
קבוצה ייעודית לאנשי חינוך לחצו כאן
לדיוור שלנו על ספירת הציפורים https://tevamuseum.activetrail.biz/backyard-bird-count-mailing-list
לקבוצת הפייסבוק שלנו – https://www.facebook.com/groups/birdscount

מה צריך כדי להשתתף? 10 דקות ומכשיר סלולרי:

1. לומדים לזהות את ציפורי העיר – מדריכים, משחקים וחידונים מחכים לכם בתחתית העמוד וברשתות החברתיות של מוזיאון הטבע.
2. מורידים את אפליקציית eBird – נרשמים ומתרגלים את אופן השימוש בה. קישורים וסרטוני הדרכה בתחתית העמוד.
3. מתמקמים במרחב – התצפית יכולה להיעשות בחצר הבית, בפארק העירוני ואפילו ברחוב.
4. סופרים ציפורים – במשך 10 דקות בנקודה אחת, בעדיפות לשעות הבוקר (10:00-7:00). יש לדווח ב-eBird על כל המינים שזוהו בראייה או בשמיעה ואת מספר הפרטים מכל מין.

תומר גויטע, מנהל המרכז הישראלי למדע אזרחי במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט: "אנחנו שמחים להמשיך את המסורת ולהזמין את הציבור הרחב לקחת חלק בספירת הציפורים השנתית. הסיוע של הציבור באיתור ודיווח על מיני ציפורים הנמצאות באזורי מגורים מהווה עבורנו, בקהילה המדעית, ״מכפיל כוח״ והנתונים יוכלו לסייע בעתיד למחקר מדעי בנושא. כוחו של מדע אזרחי בקידום ממשי של מחקרים. לכן הוא חשוב מעין כמוהו ואנחנו מזמינים את הציבור לקחת חלק בספירה״.

המרכז הישראלי למדע אזרחי במוזיאון הטבע ריכז עבורכם את כל הקישורים, המדריכים והמידע הנחוץ לספירה: https://bit.ly/links_backyard_bird_count

ד"ר נירית לביא אלון, רכזת מדע אזרחי בחברה להגנת הטבע: "ספירת הציפורים מתרחשת כבר 19 שנה ומאפשרת לנו לראות מגמות ושינויים באוכלוסיית הציפורים ביישובי אדם. בכל שנה אנחנו משפרים את הכלים העומדים לרשות הציבור לשם הגברת יכולת זיהוי הציפורים, ובפרט למנוע בלבול בין מינים דומים. השנה פותחו מדריך חדש לזיהוי ציפורים ומשחקים שונים, שאותם אפשר למצוא באתר ספירת הציפורים. אנחנו מציעים לציבור הישראלי לצאת לטבע הקרוב לבית, לנשום קצת שפיות וליהנות מהפריחה, הנופים והציפורים. בימים כאלו, הטבע מחזיר את כולנו לשפיות וכמה שעות בטבע מכניסות לנו אוויר לריאות״.

שלומית ליפשיץ, מובילת יוזמת טיפוח ציפורי הבר בחצר ומייסדת מיזם הספירה: ״ספירת הציפורים היא פעילות מהנה, שגורמת לנו להבחין בטבע שלידנו. בעשר הדקות שאנו עומדים וצופים ליד הבית אנו מופתעים לגלות עולם שלם של יצורים וקולות שלא היינו מודעים אליו, שקיים ממש מתחת לאף שלנו.  ובנוסף, אנחנו תורמים למדע ולשמירת הטבע בישראל״.

לוגו שותפים ספירת הציפורים

פתיחת כל הנושאים

איך לזהות את ציפורי העיר?

+

וובינרים על ציפורים

+

תוצאות הספירה של שנים קודמות

+

לקריאה נוספת - כתבות על ציפורים

+

יעניין אותך גם

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden