מפגש פורום לתזונה בת קיימא

גלריה לימודית

דוח ה- EAT LANCET, הדוח המקיף ביותר שנערך עד כה על הקשר בין בריאות האדם לסביבה, קבע שהמזון הוא הכוח המניע היחיד החזק ביותר, היכול לשפר את בריאות בני האדם ואת הקיימות הסביבתית. התנועות הסביבתיות בארץ ובעולם פועלות לקידום קיימות במישורים רבים.

צוות הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא יקיים מפגש בו ייבחן –  האם וכיצד התנועות הסביבתיות פועלות לשינוי מערכת המזון ובחירות המזון שלנו.

15:30 התכנסות
16:00 ברכות  – ערן בן ימיני  – מנכ״ל חיים וסביבה – ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל.
16:10 מזון וסביבה – מדוע המזון הוא אחד האלמנטים המרכזיים שהתנועה הסביבתית חייבת להתייחס אליהם. ד״ר אלון שפון, הפורום לתזונה בת קיימא, אוניברסיטת הרווארד.
16:25 מה ניתן ללמוד מהתנועות החברתיות בראייה היסטורית, על מנת לבנות בהצלחה מערכת מזון אתית ובת קיימא? קלי וויטוויק, מייסדת שותפה ודירקטורית ב- Sentience Institute
16:45 קידום מדיניות להפחתת הנזקים הסביבתיים של מזון מן החי.  הילה בן זקן, מגמה ירוקה
17:05 הגברת המודעות בקרב דור העתיד? נציג בני הנוער של  Strike for future Israel
17:15 פאנל שאלות ותשובות

פורום הישראלי לתזונה בת קיימא הוא ארגון מקצועי שמטרתו הגנה על הצרכן ושמירה על האינטרס הציבורי בנושאי מזון. הפורום תומך במדיניות ציבורית בנושאי מזון וסביבה, המבוססת על עובדות מדעיות, כנגד השפעתה של התעשייה, מתוך יעד ברור של הקמת מערכת מזון בת קיימא שתורמת לביטחון התזונתי של תושבי ישראל. המטרה, לספק מידע שימושי ואוביקטיבי לציבור הישראלי, מקבלי החלטות ולכל גוף אחר, מתוך מטרה של כינון מערכת מזון בת קיימא, שמספקת מזון בריא וסביבתי לכל תושבי ישראל.

ההשתתפות במפגש ללא תשלום.
המפגש והפאנל יערכו בשפה האנגלית.

15:30 התכנסות
17:05 הגברת המודעות בקרב דור העתיד? נציג בני הנוער של  Strike for future Israel
17:15 פאנל שאלות ותשובות

ההשתתפות במפגש ללא תשלום.
המפגש והפאנל יערכו בשפה האנגלית.