המוזיאון סגור עכשיו

חזית חדשה לישראל: סביבה, אקלים וביטחון לאומי

חוסן לאומי ואספקת מזון בר השגה, בטוח ובריא

Zoom

הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא ומוזיאון הטבע, בשיתוף עם INSS, מזמינים אתכם ואתכן למפגש משותף בנושא בטחון תזונתי ובטחון לאומי.

המפגש נערך בעקבות פרסום מזכר 209 של המכון למחקרי בטחון לאומי בנושא סביבה, אקלים ובטחון לאומי: חזית חדשה לישראל.

משבר הקורונה הציף את חשיבות נושא הסביבה ושינויי אקלים ומידת השפעתו על הביטחון הלאומי. תרמו  למזכר פרק בנושא ביטחון תזונתי וחוסן לאומי בעידן של אקלים משתנה. הפרק בוחן את התלות בין חוסן לאומי לבין אספקה סדירה של מזון בר־השגה, בטוח ובריא. בחינת מערכת יחסים זו נעשית לאור שינוי האקלים העולמי, הזעזועים הצפויים לחקלאות, ההפרעות לשרשראות אספקה, וכן בהקשר הישראלי ובהתחשב בכושר הייצור המקומי של ליבת התזונה המומלצת לאוכלוסיית המדינה. המפגש יעסוק בנושא זה.

בתכנית:

• דברי פתיחה | פרופ' מנואל טרכטנברג, ראש המכון למחקרי בטחון לאומי
  • סביבה, אקלים ובטחון לאומי | ויקטור וייס, מעורכי הספר בשם זה
  • ההשפעות האפשריות של שינויי האקלים על הביטחון הלאומי של ישראל | פרופ' קולין פרייס, ראש החוג ללימודי סביבה בביה"ס לסביבה ומדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, אוניברסיטת תל אביב
  • ביטחון תזונתי וחוסן לאומי בעידן של אקלים משתנה | ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, עם ד"ר אסף צחור, ביה"ס לקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה, והמרכז לביטחון מזון עולמי, אוניברסיטת קיימברידג'
  • דיון בהשתתפות הקהל

להרשמה למפגש ולקבלת תזכורת לחצו כאן