אירועים

כולל הצצה לאוסף החיפושיות עם מנהל האוסף וכיבוד קל

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
מחיר כרטיס למפגש בודד - 85 ש"ח

מתי ואיך הבנו שהחרקים נעלמים? ומה אפשר לעשות כדי לאפשר למגוון הביולוגי להמשיך ולשגשג? הרצאה מרתקת של ד"ר איתי רנן על קריסת חברת החרקים והשפעותיה על המערכת האקולוגית. ד"ר רנן הוא מנהל המארג – התכנית הלאומית להערכת מצב הטבע, ראש המעבדה האנטומולוגית לאקולוגיה יישומית ועורך הספר האדום של חסרי החוליות בישראל, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.

חיפושיות

תקציר ההרצאה

בשנים האחרונות מצטברים עוד ועוד נתונים המעידים על הצטמצמות קיצונית של אוכלוסיות חרקים ופרוקי רגליים אחרים ברחבי העולם, ועל אובדן מינים מאזורים שבהם הם היו נפוצים בעבר. נמצא כי הגורמים המובילים לפגיעה ישירה ועקיפה בפרוקי הרגליים בעולם הם אובדן וקיטוע בתי גידול, זיהום, מינים פולשים ושינוי האקלים. בישראל, אחת המדינות הצפופות בעולם ובעלת קצב גידול אוכלוסייה גבוה במיוחד, גורמים אלו מתעצמים במהירות ופוגעים בצורה ישירה ועקיפה במגוון המינים המקומי. מתי ואיך הבנו שהחרקים נעלמים? על מה ועל מי זה משפיע? ומה אפשר לעשות כדי לאפשר למגוון הביולוגי להמשיך ולשגשג?

חשיפה למוצגים מתוך האוסף במפגש עם מנהל אוסף העופות במוזיאון הטבע

לפני ההרצאה יתקיים מפגש אינטימי עם אריאל לייב לאוניד (לייבעלע) פרידמן, מנהל אוסף החיפושיות של מוזיאון הטבע. במפגש יזכו המשתתפים להיחשף למוצגים נבחרים מאוספי הטבע הלאומיים השוכנים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, שאינם מוצגים לקהל הרחב ולשמוע את סיפורם.

"עולם נעלם? הטבע, המשבר ואנחנו" היא סדרת הרצאות פרי שיתוף פעולה בין מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט והאגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה.

זהו המפגש השלישי מתוך סדרה של חמישה מפגשים. כל מפגש נפתח בהצצה לאוספי הטבע של המוזיאון יחד עם מנהל/ת האוסף ולאחר מכן הרצאה עם מיטב החוקרים בישראל. לפרטים על הסדרה >>
מחיר כרטיס למפגש בודד – 85 ש"ח.

חיפושיות

תקציר ההרצאה

חשיפה למוצגים מתוך האוסף במפגש עם מנהל אוסף העופות במוזיאון הטבע

מחיר כרטיס למפגש בודד – 85 ש"ח.

קרא עוד

אירועים נוספים