10:08

אירועים

הדפסהשיתוף
  • יורם יובל וטל חייקין
    אוכלים על הספה

אוכלים על הספה

אוכלים על הספה

דיאטנית ופסיכיאטר מדברים על אוכל, רגשות ואכילה רגשית

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, קלאוזנר 12, תל אביב
הפסיכיאטר פרופ׳ יורם יובל והדיאטנית טל חייקין ישוחחו ביניהם על מערכת היחסים המורכבת והעוצמתית שיש לנו עם אוכל

בשיחה, נברר לעומק: מה היא אכילה רגשית, מה גורם לה, והאם כולנו סובלים ממנה? מדוע אוכל מחובר כל כך חזק לאהבה, לנחמה, למיניות, לעמעום כאב ולמעברים חדים בין שליטה לחוסר שליטה? למה במאבק הפנימי של ״לאכול או לא לאכול״ מזון שמזיק לנו, כמעט תמיד המזון המזיק ינצח? מהי אכילה חברתית? ומה מקומם של האוכל והגוף בתרבות שלנו?
על כל אלה ועוד נדבר ב"אוכלים על הספה", ונשתדל שלא להשאיר פירורים!

פרופ׳ יורם יובל | פסיכיאטר, מרצה וחוקר מוח בבית החולים הדסה ובמחלקה לנוירוביולוגיה רפואית, האוניברסיטה העברית בירושלים.

טל חייקין | דיאטנית קלינית עם תואר שני בתזונה והתנהגות, בעלת קליניקה לטיפול בהשמנה והפרעות אכילה ומנהלת הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא.

בשיתוף הפורום לתזונה בת-קיימא

בשיחה, נברר לעומק: מה היא אכילה רגשית, מה גורם לה, והאם כולנו סובלים ממנה? מדוע אוכל מחובר כל כך חזק לאהבה, לנחמה, למיניות, לעמעום כאב ולמעברים חדים בין שליטה לחוסר שליטה? למה במאבק הפנימי של ״לאכול או לא לאכול״ מזון שמזיק לנו, כמעט תמיד המזון המזיק ינצח? מהי אכילה חברתית? ומה מקומם של האוכל והגוף בתרבות שלנו?
על כל אלה ועוד נדבר ב"אוכלים על הספה", ונשתדל שלא להשאיר פירורים!

פרופ׳ יורם יובל | פסיכיאטר, מרצה וחוקר מוח בבית החולים הדסה ובמחלקה לנוירוביולוגיה רפואית, האוניברסיטה העברית בירושלים.

טל חייקין | דיאטנית קלינית עם תואר שני בתזונה והתנהגות, בעלת קליניקה לטיפול בהשמנה והפרעות אכילה ומנהלת הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא.

בשיתוף הפורום לתזונה בת-קיימא

קרא עוד
כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden