06:09

אירועים

הדפסהשיתוף

יחסים בריאים - מפגש פתיחת שנה 2022

תפקידם החיוני של מזונות כחולים במעבר למערכות מזון בריאות ומקיימות.

אירוע מקוון - בזום
האירוע הסתיים

המפגש הראשון של הפורום לתזונה בת-קיימא לשנת 2022 יעסוק במזונות אקוואטיים (מזונות כחולים*).
בספטמבר האחרון התפרסמה סדרת מאמרים מרשימה בהיקפה בנושא "מזונות אקוואטים" שעסקו בתפקידם החיוני של המזונות הכחולים והמים שבהם הם גדלים במעבר למערכות מזון בריאות ומקיימות.

*מזונות כחולים הם מזונות שמקורם בבעלי חיים, צמחים ואצות החיים בסביבות מימיות (ימים, נהרות, אגמים, חקלאות מים לסוגיה).

האירוע הועבר באופן מקוון בזום. ניתן לצפות בהקלטה:

בתוכנית

הרצאת אורח
ד״ר פטריק הנריקסון | אוניברסיטת שטוקהולם, מכון באייר בשבדיה ו- WorldFish. ההרצאה תועבר בזום, בשפה האנגלית.

Blue food assessment: building healthy, equitable and sustainable food systems
Dr Patrik Henriksson | SRC at Stockholm University, Beijer Institute and WorldFish

מנחה: ד"ר אלון שפון | בית ספר למדעי כדור הארץ והסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב, ויו״ר הפורום לתזונה בת-קיימא

ענפי הדגה בישראל – תמונת מצב עדכנית ותוכניות לעתיד
ניר פרוימן | מנהל אגף הדיג, אגף בכיר לדיג וחקלאות מים, משרד החקלאות

לא רק סושי – תפקידן החשוב של האצות לביטחון תזונתי
נייבה תדמור-שלו | דוקטורנטית בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה, חוקרת פיתוח מודלים לחקלאות מדייקת של אצות ימיות

ההשלכות הסביבתיות של Blue Foods, בדגש על יחסי הגומלין בין מינים פולשים, חקלאות ימית ודיג בים התיכון
ד"ר בלה גליל | אוצרת אוסף הסרטנים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט וחברת הוועדה המדעית למינים פולשים של האיגוד הבינלאומי לשמירת הטבע

האם אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? המשמעות הסביבתית של דיג בים התיכון
אלון רוטשילד | מנהל תחום המגוון הביולוגי, החברה להגנת הטבע

פאנל בהשתתפות הקהל

סיכום שנתי של פעילות הפורום
ד"ר דורית אדלר | נשיאת הפורום לתזונה בת-קיימא

ההשתתפות ללא תשלום | להרשמה לקבלת עדכונים – לחצו כאן

המפגש הראשון של הפורום לתזונה בת-קיימא לשנת 2022 יעסוק במזונות אקוואטיים (מזונות כחולים*).
בספטמבר האחרון התפרסמה סדרת מאמרים מרשימה בהיקפה בנושא "מזונות אקוואטים" שעסקו בתפקידם החיוני של המזונות הכחולים והמים שבהם הם גדלים במעבר למערכות מזון בריאות ומקיימות.

*מזונות כחולים הם מזונות שמקורם בבעלי חיים, צמחים ואצות החיים בסביבות מימיות (ימים, נהרות, אגמים, חקלאות מים לסוגיה).

האירוע הועבר באופן מקוון בזום. ניתן לצפות בהקלטה:

בתוכנית

הרצאת אורח
ד״ר פטריק הנריקסון | אוניברסיטת שטוקהולם, מכון באייר בשבדיה ו- WorldFish. ההרצאה תועבר בזום, בשפה האנגלית.

Blue food assessment: building healthy, equitable and sustainable food systems
Dr Patrik Henriksson | SRC at Stockholm University, Beijer Institute and WorldFish

מנחה: ד"ר אלון שפון | בית ספר למדעי כדור הארץ והסביבה ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב, ויו״ר הפורום לתזונה בת-קיימא

ענפי הדגה בישראל – תמונת מצב עדכנית ותוכניות לעתיד
ניר פרוימן | מנהל אגף הדיג, אגף בכיר לדיג וחקלאות מים, משרד החקלאות

לא רק סושי – תפקידן החשוב של האצות לביטחון תזונתי
נייבה תדמור-שלו | דוקטורנטית בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה, חוקרת פיתוח מודלים לחקלאות מדייקת של אצות ימיות

ההשלכות הסביבתיות של Blue Foods, בדגש על יחסי הגומלין בין מינים פולשים, חקלאות ימית ודיג בים התיכון
ד"ר בלה גליל | אוצרת אוסף הסרטנים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט וחברת הוועדה המדעית למינים פולשים של האיגוד הבינלאומי לשמירת הטבע

האם אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? המשמעות הסביבתית של דיג בים התיכון
אלון רוטשילד | מנהל תחום המגוון הביולוגי, החברה להגנת הטבע

פאנל בהשתתפות הקהל

סיכום שנתי של פעילות הפורום
ד"ר דורית אדלר | נשיאת הפורום לתזונה בת-קיימא

ההשתתפות ללא תשלום | להרשמה לקבלת עדכונים – לחצו כאן

קרא עוד

אירועים נוספים

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden