00:06
המוזיאון סגור עכשיו
הפתיחה הבאה 9.04.2020 closed

אירועים

הדפסהשיתוף
  • השקת EAT-Lancet בישראל

השקת EAT-Lancet בישראל

השקת הדו"ח הבינלאומי בישראל

EAT-Lancet

אודיטוריום
הסקירה המדעית המקיפה ביותר על תזונה בריאה לאדם ממערכות מזון בריאות לסביבה.

המגזין הרפואי היוקרתי LANCET, בשיתוף מדענים מהשורה הראשונה, חברו לפרסום דו"ח EAT-Lancet, המשרטט את היעדים והדרכים להאכלת עשרה מיליארד איש, תוך שמירה על קיימות כדור הארץ.

תכנית ערב השקת הדו"ח בישראל
17:00 התכנסות
17:20 דברי פתיחה, פרופ' תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב
17:30 דברי פתיחה, ד"ר אלון שפון, אוניברסיטת הרווארד, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
17:40 ברכות, פרופ' וולטר ווילט, ראש הועידה המדעית EAT-Lancet, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת הרווארד (שיחת וידיאו)

18:00 הצגת הדו"ח של EAT-Lancet: מזון הוא המנוף החזק ביותר לאופטימיזציה של בריאות וקיימות
ד"ר עופר מנדלסון וד"ר סיגל טפר, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

18:20 מהכח אל הפועל: יישום דוח EAT-Lancet בישראל ד"ר אלון שפון, אוניברסיטת הרווארד, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

18:40 דיון: קידום יישום המלצות דו"ח EAT-Lancet בישראל – תפקיד נציגי הציבור והאקדמיה
בהשתתפות:
ח"כ מיקי חיימוביץ, כחול לבן
ד״ר דב חנין, אוניברסיטת תל אביב, לשעבר יו״ר השדולה הסביבתית בכנסת
יפעת גליק, כתבת תחקירים ומגישת הזמן הירוק, החדשות, כאן 11
פרופ' אהרון טרואן, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' נגה קרונפלד-שור, בית הספר לזואולוגיה ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב

19:10 דיון: מדיניות – חשיבה מערכתית על חקלאות, בריאות, סביבה ושמירת טבע
בהשתתפות:
גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה
פרופ' רונית אנדוולט
, מנהלת אגף תזונה, משרד הבריאות
פרופ' עבד גרה
, מנהל השירותים להגנת הצומח ולביקורת ומ"מ המדען הראשי של משרד החקלאות ופיתוח הכפר
ד"ר יהושע שקדי,
מדען ראשי, רשות הטבע והגנים
עו"ד ראובן לדיאנסקי, סגן ראש עיריית תל אביב-יפו, תחום קיימות ואיכות הסביבה
ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

19:40 סיום ודברי סיכום
מנחה: נטע אחיטוב, הארץ

הכניסה למוזמנים ומותנית ברישום מראש ובכרטיס כניסה, ללא תשלום.
מספר המקומות מוגבל. כרטיס אחד למשתתף. יש להזמין כרטיסים בקישור כאן.

המגזין הרפואי היוקרתי LANCET, בשיתוף מדענים מהשורה הראשונה, חברו לפרסום דו"ח EAT-Lancet, המשרטט את היעדים והדרכים להאכלת עשרה מיליארד איש, תוך שמירה על קיימות כדור הארץ.

תכנית ערב השקת הדו"ח בישראל
17:00 התכנסות
17:20 דברי פתיחה, פרופ' תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב
17:30 דברי פתיחה, ד"ר אלון שפון, אוניברסיטת הרווארד, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא
17:40 ברכות, פרופ' וולטר ווילט, ראש הועידה המדעית EAT-Lancet, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת הרווארד (שיחת וידיאו)

18:00 הצגת הדו"ח של EAT-Lancet: מזון הוא המנוף החזק ביותר לאופטימיזציה של בריאות וקיימות
ד"ר עופר מנדלסון וד"ר סיגל טפר, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

18:20 מהכח אל הפועל: יישום דוח EAT-Lancet בישראל ד"ר אלון שפון, אוניברסיטת הרווארד, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

18:40 דיון: קידום יישום המלצות דו"ח EAT-Lancet בישראל – תפקיד נציגי הציבור והאקדמיה
בהשתתפות:
ח"כ מיקי חיימוביץ, כחול לבן
ד״ר דב חנין, אוניברסיטת תל אביב, לשעבר יו״ר השדולה הסביבתית בכנסת
יפעת גליק, כתבת תחקירים ומגישת הזמן הירוק, החדשות, כאן 11
פרופ' אהרון טרואן, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' נגה קרונפלד-שור, בית הספר לזואולוגיה ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב

19:10 דיון: מדיניות – חשיבה מערכתית על חקלאות, בריאות, סביבה ושמירת טבע
בהשתתפות:
גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה
פרופ' רונית אנדוולט
, מנהלת אגף תזונה, משרד הבריאות
פרופ' עבד גרה
, מנהל השירותים להגנת הצומח ולביקורת ומ"מ המדען הראשי של משרד החקלאות ופיתוח הכפר
ד"ר יהושע שקדי,
מדען ראשי, רשות הטבע והגנים
עו"ד ראובן לדיאנסקי, סגן ראש עיריית תל אביב-יפו, תחום קיימות ואיכות הסביבה
ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

19:40 סיום ודברי סיכום
מנחה: נטע אחיטוב, הארץ

הכניסה למוזמנים ומותנית ברישום מראש ובכרטיס כניסה, ללא תשלום.
מספר המקומות מוגבל. כרטיס אחד למשתתף. יש להזמין כרטיסים בקישור כאן.

קרא עוד
כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden