00:59
הדפסהשיתוף
  • פרפראים
    הקונסורציום האירופאי לאוספי טבע CETAF התכנס במוזיאון הטבע

הקונסורציום האירופאי לאוספי טבע CETAF התכנס במוזיאון הטבע

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט אירח בנובמבר 2022 את הקונסורציום האירופאי לאוספי טבע CETAF

הקונסורציום האירופאי לאוספי טבע (ביולוגיים וגיאולוגיים) הוא הארגון המוביל באירופה בתחום הטקסונומיה והביולוגיה הסיסטמטית. בארגון חברים 71 מוזיאוני טבע, גנים בוטניים ומרכזי מחקר מגוון ביולוגי, המייצגים 22 מדינות. הקונסורציום כולו מאגד כ-1.5 מיליארד פרטי אוסף, הכוללים כ-80% מהמינים המוגדרים בעולם.

כדי לנהל, לחקור ולפתוח את כל האוספים האלה נדרשת מומחיות מדעית בתחומים שונים, והמוסדות החברים בקונסורציום כוללים למעלה מ-5,000 מדענים. בלב העשייה והמחקר נמצא מדע הטקסונומיה (ענף המדע העוסק בהגדרה, תיאור ומיון של כל האורגניזמים –  צמחים, בעלי חיים ומיקרו-אורגניזמים – על פני כדור הארץ), החיוני להבנת המגוון הביולוגי, מחקרים אבולוציוניים ושחזור ההיסטוריה של החיים על פני כדור הארץ.

דגים

בתוך אוספי המוזיאון

מדע הטקסונומיה הוא גם אבן יסוד התומכת בתחומים נוספים במדעי החיים, כגון אקולוגיה, גנטיקה וביוכימיה. על הטקסונומיה נסמכים גם מדע יישומי ותעשייה בתחומי החקלאות, יערנות, דגה, תיירות אקולוגית ופארמה. על ידי הנגשה של מצאי המינים בבית גידול מסוים, הטקסונומיה הופכת לדרישה מקדימה לשימור מגוון המינים, קיימות ופיתוח וניטור השפעת שינויי האקלים. בכך לקונסורציום תפקיד מהותי בטיפול בחלק קריטי מאתגרי החברה המודרנית כיום.

מטרות הקונסורציום:

  • לקדם ולהנגיש מחקר מבוסס אוספים באירופה.
  • לאמץ שיתופי פעולה אזוריים.
  • להוות קול לטקסונומיה ולביולוגיה סיסטמטית באירופה.

האספה של הקונסורציום, שהתכנסה בישראל בנובמבר 2022, מהווה את נקודת המפגש העיקרית של המוסדות המובילים באירופה בתחום הטקסונומיה ואוספי הטבע. במפגש דנים בטכנולוגיות חדשות, בשיטות ובסטנדרטיזציה של האוספים באמצעים כמו פיתוח שיתופי פעולה, יצירת תשתיות משותפות להכשרה ושיתוף ידע. אירוח הכנס במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט במשכנו החדש אפשר לנציגי המוסדות החברים בארגון להכיר את המוזיאון, את האוספים, את המחקר, ובעיקר את החוקרים הפועלים כאן. חשיפה כזו תאפשר יותר שיתופי פעולה מדעיים ותמקם את המוזיאון בחזית העשייה, לצד המוסדות המובילים בתחום.

חברי האסיפה בתמונה קבוצתית

חברי האספה בתמונה קבוצתית

האירוח במוזיאון התקיים ביום השני מתוך שני ימי האספה. את היום הראשון אירחו אוספי הטבע הלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת האירוח המשותף הציעו שני הארגונים הישראליים סדנה משותפת לאורחים שהגיעו לישראל יום לפני פתיחת האספה. הסדנה עסקה בכלים של מדע אזרחי וטבע עירוני וכללה התנסות מעשית באפליקציית INATURALIST. בתום האספה אפילו הוכרז על המנצחת שהעלתה לאפליקציה את מספר התצפיות הגבוה ביותר במהלך האספה, דבר שזיכה אותה בחולצה (בלי תקליט) של מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.

במהלך שני ימי האספה דנו המשתתפים בהתקדמותם של פרויקטים שהארגון מנהל. ביום השני, במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, התחלקו המשתתפים לקבוצות דיון והחלו ביצירת מודל מדעי ועסקי חדש לארגון, שיותאם להתפתחות הארגון ולהתקדמות הזמנים. בתום הדיונים סיירו חברי האספה במוזיאון, התרשמו מהתערוכות השונות, התארחו באוספי הטבע של המוזיאון ושמעו ממנהלי האוספים ומהחוקרים על הנעשה אצלנו.

דר' תומר גואטה, מנהל המרכז למדע אזרחי מעניק פרס לני יאן, נציגת נאטורליס, הולנד. בתחרות המיני ביובליץ בסדנת המדע האזרחי

ד"ר תומר גואטה, מנהל המרכז הישראלי למדע אזרחי, מעניק פרס לני יאן, נציגת נאטורליס, הולנד, במסגרת תחרות המיני-ביובליץ שנערכה בסדנת המדע האזרחי

לוגו CETAF
לידיעה על הכנס באתר של CETAF >>

יעניין אותך גם

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden