• מוזיאון הטבע + סדרות מפגשים והעשרה
    חדש | מנוי לסדרות מפגשים ולקורסי העשרה

• מוזיאון הטבע + | החלה ההרשמה לתשפ"ה

אנחנו מזמינים אתכם ואתכן להצטרף ל"מוזיאון הטבע +": מפגשי העשרה וקורסים לקהל הרחב, במגוון נושאים מעולמות המוזיאון, בהשתתפות מיטב המרצים והמרצות.

נובמבר 2024 – אפריל 2025 | הכדור הכחול

סדרת הרצאות: 6 מפגשים על החיים בים. הטבה מיוחדת לנרשמים: סיור מודרך במוזיאון

בני האדם מכירים את פני הירח טוב יותר מאשר את מעמקי האוקיינוס, ערש החיים על פני כדור הארץ. בסדרת הרצאות זו נצא למסע של מחקר, אמנות וגילוי: נשמע על מסעות חקר היסטוריים ונכיר את סיפוריהם של חוקרים ומחקרים עכשוויים, שחושפים את מסתרי הים בשיטות טכנולוגיות מתקדמות. המפגש האחרון יתקיים עם האמן והמעצב צורי גואטה, בעקבות עבודתו המוצגת בימים אלו במוזיאון הטבע.

כל המפגשים יתקיימו באופן מקוון, אחת לחודש בימי שני בשעה 18:00.

מחיר מיוחד בהרשמה מוקדמת: 180 ש"ח (6 מפגשים).

לתוכנית המלאה והרשמה לסדרה >>

נובמבר – דצמבר 2024 | לאט, אבל מתפתח

קורס העשרה: 8 מפגשים על אבולוציה של האדם, במבט ישראלי

שמונה מפגשים ברמה אקדמית לקהל הרחב המספרים את סיפורן של האוכלוסיות הקדומות של ארץ ישראל בראי האנתרופולוגיה. הקורס מועבר ע"י חוקרים וחוקרות במרכז דן דוד לחקר תולדות האדם, הפקולטה לרפואה ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב.

כל המפגשים יתקיימו באופן מקוון, מידיי שבוע בימי רביעי בשעה 18:00.
ההשתתפות בקורס כוללת את כל שמונת המפגשים. לא ניתן להשתתף במפגש בודד במסגרת הקורס.

מחיר מיוחד בהרשמה מוקדמת: 240 ש"ח (8 מפגשים)

לתוכנית הקורס והרשמה >>

מאי – יוני 2025 | צלילה חופשית

קורס העשרה: 8 מפגשים על אקולוגיה וביולוגיה ימית

קורס לקהל הרחב המוגש ברמה אקדמית, הצולל לחיים המרתקים מתחת למים. במסגרת הקורס יפגשו המשתתפים מדענים ומדעניות ממוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב, שחוקרים את השפעות הפלסטיק, שינוי האקלים והמינים הפולשים על עתיד המגוון הביולוגי בים.

כל המפגשים יתקיימו באופן מקוון, מידיי שבוע בימי רביעי בשעה 18:00.

מחיר מיוחד בהרשמה מוקדמת: 240 ש"ח (8 מפגשים)

לתוכנית הקורס והרשמה >>

תנאי רישום והשתתפות בסדרות תוכן תשפה

סדרות וקורסים שהסתיימו:

יש משיחין | סדרת העשרה של 6 מפגשים מקוונים בנושא תזונה

מה אכל האדם הקדמון? מה היה בנזיד העדשים של יעקב ובמקנה של עשו? מתי ומאיפה הגיעו אלינו התבלינים? התפוזים? איך השפיעה התפתחות החקלאות על הרכב ארוחת הערב שלנו? ומה נאכל בעתיד? סדרת מפגשים ייחודית זו תעסוק באוכל שלנו מנקודת מבטה של ההיסטוריה הסביבתית. הסדרה מוצעת במקביל לתצוגה "הכדור בצלחת שלנו" במוזיאון. לפרטים נוספים וצפייה בהקלטות מתוך הסדרה (ללא תשלום) >>