יצחק ירון הוא שם מוכר ביותר בקרב סטודנטים החוקרים רכיכות ימיות של המזרח התיכון.
יצחק היה אחד המייסדים של האגודה המלקולוגית בישראל בשנת 1969 ופרסם מאמרים רבים על רכיכות המזרח התיכון. במהלך לימודיו ותקופת ההוראה שלו בטכניון, רוב מאמריו עסקו ברכיכות של מזרח הים התיכון. כאשר עבר לאוניברסיטת בן גוריון בנגב, החל לחקור את רכיכות ים סוף.

יצחק היה חסר כל השכלה פורמאלית בזואולוגיה ובמקצועו היה מהנדס, ובכל זאת חקר באופן מקצועי ביותר את עולם הרכיכות. מאמריו משקפים אך במעט את המקצועיות שאפיינה את מחקרו. רשימה מלאה של מאמריו של יצחק ושל המינים החדשים שהוא תיאר, פורסמה ב-Argamon : Israel journal of malacology No. 8: 1-7 :1992 . חלומו היה לכתוב מונוגרפיה מעודכנת על הרכיכות של ים סוף.
חלום זה נשאר חלום. במהלך טיול צלילה משפחתי לחופי מזרח סיני ליד ראס-אום-סיד ב-11.4.1985, נעלם יצחק במים של מפרץ עקבה. למרות חיפושים נרחבים, גופתו מעולם לא נתגלתה.
אוסף הקונכיות של יצחק, הספרייה שלו וכתבי היד שלא פורסמו, הם אחד האוספים הפרטיים החשובים ביותר במזרח התיכון, והם מהווים בסיס מצוין למחקרים עתידיים על הפאונה של רכיכות אריתריאה.

במשך 18 שנים נשמרו אוסף הרכיכות והספרייה של יצחק בדירתו כמעט ללא נגיעה בדירתו בבאר שבע, תחת הטיפול המסור של אשתו אנינה, של בנותיו דפנה ודליה ובני משפחותיהן. לשמחתנו הרבה, אוסף יצחק ירון נתרם לאוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב. אוסף זה עובד בדיקה מחודשת וכל הנתונים אודותיו ממוחשבים.
אנו מביעים הכרת תודה לד"ר אנינה ירון ומשפחתה על תרומתם הנדיבה של האוסף לאוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב.