שם לטיני: Dama mesopotamica

שיוך טקסונומי: מחלקת היונקים, סדרת מכפילי פרסה, משפחת האייליים

שיוך טקסונומי לטיני: Class Mammalia, Order Artiodactylia, Family Cervidae

סטטוס בישראל: בסכנת הכחדה חמורה תפוצה מקורית: גליל ועמק הירדן (ייתכן שגם באזורים נוספים). כיום: גליל.

בית גידול: יערות, חורש פתוח וסגור

גולגולת יחמור פרסי, אוספי הטבע של אוניברסיטת תל אביב. צילום: עוז ריטנר
היחמור הפרסי היה נפוץ בארץ בחורשים צפופים בגליל. טריסטרם מספר על הימצאות של פרטים בודדים בחורשים באזור הגליל התחתון.
 
היחמור נכחד מישראל כבר בסוף המאה ה-19 או בתחילת המאה ה-20. הסיבה העיקרית להכחדתו היא ציד למטרות שונות. הפרט האחרון באזורנו ניצוד בירדן בשנת 1922.
 
בשנת 1996 החל תהליך של השבה לטבע של יחמורים בנחל כזיב, והחל משנת 2005 יחמורים משוחררים גם בנחל שורק. מקורם של הפרטים המשוחררים לטבע הוא בשישה יחמורים אשר הובאו מאירן ומגן חיות בגרמניה לחי בר כרמל בראשית שנות ה-80.

אוספים