הצטרפו אלינו לשעה של הפוגה וסיפורי טבע
החוקרים והחוקרות של מוזיאון הטבע מספרים על בעלי חיים, אוספי הטבע ומה שביניהם.
בואו לשמוע איך יודעים איפה מתחיל הזנב של הנחש, למה יש פרפרים שקופים, מי החיפושית הגדולה ביותר ועוד סיפורים. המפגשים יתקיימו באופן מקוון (וובינר בזום) ובמהלכם תוכלו לשלוח שאלות לחוקרים והחוקרות.
תרצו לקבל תזכורת על המפגשים שלנו? הצטרפו אלינו בווטסאפ – מוזיאון הטבע לכל המשפחה: עדכונים על הופעות, סיורים, סדנאות ועוד אירועים שלא מפספסים – לגדולים ולקטנים. להצטרפות לקבוצה ("שקטה") >>
המפגשים הסתיימו, ניתן לצפות בכל הקלטות כאן:
זוחלים מרחבי העולם
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם פרופ' שי מאירי, אוצר אוספי הזוחלים, היונקים והציפורים במוזיאון הטבע.
בואו לפגוש את הקמטן, לטאה ישראלית שחיה בחורש ונראית כמו נחש; להכיר את השלוון – נחש ישראלי טוב מזג; וללמוד על מגוון זוחלים שחיים בארץ ובעולם.
המפגש התקיים ביום חמישי 19.10.23.
איש העש
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם עוז ריטנר, מנהל אוספי הרכיכות, הפרפרים והעשים במוזיאון הטבע.
הצטרפו אלינו למפגש עם פרפרים ועשים מרהיבים מרחבי העולם. בואו לגלות מה ההבדל בין פרפר לעש, מיהו העש הגדול העולם וכיצד פרפרים מגנים על עצמם מטריפה.
המפגש התקיים ביום שני 23.10.23.
על מוזיקה וזואולוגיה
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם המוזיקאי והיוצר שחר אבן צור והחוקר פרופ' ערן לוין ממוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.
בואו לשמוע על ההשראה שמאחורי השירים של אגדה חיה, השראה מוזיקלית וזואולוגית.
המפגש התקיים ביום רביעי 25.10.23.
עולמן של החיפושיות
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם לייבעלע פרידמן, מנהל אוסף החיפושיות.
בואו להכיר מקרוב את הקבוצה המגוונת והגדולה בעולם החי: החיפושיות! לפגוש את חיפושית גוליית העצומה ואת יקרונית התאנה; וללמוד על מגוון החיפושיות בארץ ובעולם.
המפגש התקיים ביום שני 30.10.23.
הצצה אל העבר
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר דניאלה בר-יוסף, מנהלת אוסף המאובנים והארכיאומלקולוגיה.
הצטרפו אלינו להצצה אל חיי הרוח של האדם הקדמון וגלו אילו תכשיטים ענדו אנשים בתקופות פרהסטוריות, מאילו חומרים נהגו להכין תכשיטים ולמה הם שימשו.
המפגש התקיים ביום רביעי 1.11.23.
כשזה צורב
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר צפריר קופליק, אוצר אוסף הנבוביים (מערכת הצורבים ומערכת המסרקניות).
מוזמנים לצלול איתנו לעולמן הקסום של המדוזות, ללמוד על אורח החיים ומנגנון הצריבה שלהן ולדעת – אחת ולתמיד – מה צריך לעשות כשצורבת אותנו מדוזה.
המפגש התקיים ביום שני 6.11.23.
חי? צומח? דומם?
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר נגה סוקולובר, אוצרת אוסף החי-טחביים וקווצי העור.
בואו להכיר את אחת מקבוצות בעלי החיים הכי פחות מוכרות: החי-טחביים. מה הופך אותם לבעלי חיים? היכן הם חיים? ואיך הם מסתדרים בלי איברים כמו לב או כליות?
המפגש התקיים ביום רביעי 8.11.23.
מנווטים בחשיכה
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם פרופ' ערן לוין, אוצר אוסף העטלפים של המוזיאון וחבר סגל בבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
בואו להכיר עטלפים ולנפץ כמה מיתוסים: איך הם מוצאים את דרכם בחשכה? האם הם באמת נתפסים בשיער? מוצצים דם? אילו עטלפים חיים כאן בישראל? ומדוע חשוב כל כך להגן עליהם?
המפגש התקיים ביום שני 13.11.23.
מה זה עפץ?
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם פרופ' נטע דורצ'ין, אוצרת ראשית של אוספי החרקים של המוזיאון וחברת סגל בבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
בואו להכיר מקרוב את עולמם המפתיע של העפצים ואת עולמם של החרקים יוצרי העפצים. מהו עפץ? כיצד הוא נוצר ולשם מה? האם הוא מזיק לצמח? ואולי מועיל לו?
המפגש התקיים ביום רביעי 15.11.23.
אילו ציפורים
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר עמוס בלמקר, מנהל אוסף העופות של המוזיאון.
מוזמנים לפרוש כנף, לעוף איתנו למרומים ולגלות: מה הקשר בין מבנה הכנף לסגנון התעופה? מדוע לעופות אין שיניים? ולדעת, אחת ולתמיד, מה ההבדל בין עוף לציפור?
המפגש התקיים ביום שני 20.11.23.
סופגים הכל
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר סיגל שפר, מנהלת אוסף הספוגים במוזיאון. האם ידעתם שספוג הוא בעל חיים ולא רק דמות מצוירת? בואו לצלול איתנו לעולמם המסקרן של הספוגים, להיחשף לגני הספוגים הנסתרים בים התיכון ולגלות את השימושים המפתיעים שעושה האדם בספוגים.
המפגש התקיים ביום רביעי 22.11.23.
חושים של כרישים
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר עדי ברש, בתר-דוקטורנטית במוזיאון הטבע ומנכ"לית עמותת כרישים בישראל. מוזמנים לצלול איתנו לעולמם המדהים של הכרישים ולגלות: אילו חושים מפותחים יש להם? אילו כרישים חיים בישראל? ומה מביא אותם לחופי חדרה בשנים האחרונות?
המפגש התקיים ביום שני 27.11.23.
על רפואה ואבולוציה
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה על רפואה אבולוציונית עם ד"ר הילה מאי, ראש החוג לאנטומיה ואנתרופולוגיה וראש מרכז דן דוד לחקר תולדות האדם בפקולטה לרפואה ומוזיאון הטבע. בואו וגלו: האם האדם הקדמון סבל מאותן מחלות כמונו? איך אפשר לדעת את זה? ואיך חקר מחלות אצל האדם הקדמון מסייע לרפואה המודרנית?
המפגש התקיים ביום רביעי 29.11.23.
על דבש ועל העוקץ
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה עם ד"ר גידי (גדעון) פיזנטי, אוצר אוסף הדבורים וצרעות טפיליות במוזיאון הטבע. בואו לגלות: מה ההבדל בין דבורה לצרעה ומי מאביק צמחים (רמז: לא רק דבורת הדבש)? האם צרעות טפיליות יכולות לסייע לאדם? וכיצד הן משתלטות על מערכת העצבים של ה"מארחים" שלהן?
המפגש התקיים ביום שני 4.12.23.
מחקר קוצני
מפגש מקוון (וובינר) חינמי לכל המשפחה – והפעם מפגש קוצני במיוחד! ד"ר עמרי ברונשטיין, אוצר אוסף קווצי העור, יספר על שיטות מחקר חדשניות בחקר קיפודי ים ויציג אותם כפי שלא ראיתם קיפודי ים מעולם – בסריקות מיקרו-CT, MRI ועוד. ד"ר ברונשטיין יסביר גם מדוע ישראל היא המקום המושלם לחקור את האבולוציה של קיפודי ים.
המפגש התקיים ביום רביעי 6.12.23.
כל אחד הוא אור קטן
מפגש מקוון חגיגי, חי ומאיר לכבוד חנוכה: ד"ר ליז מרגוליס, מנהלת אוסף הזבובים, תיקח אותנו לחדר הגידולים שבו היא מטפלת בבעלי החיים החיים שמוצגים במוזיאון. הצטרפו אלינו למפגש עם עקרבים, עכבישים, חרקים יצורים אחרים וגלו – מי מהם זוהר בחושך ואיך.
המפגש התקיים ביום שני 11.12.23.
באנו חושך לגרש
בואו לחגוג איתנו את חג האורות במקום הכי חשוך בישראל: הים העמוק. במפגש המקוון (וובינר) החינמי לכל המשפחה עם ד"ר שבי רוטמן, אוצרת אוסף הדגים, נצלול לעולמם של דגי העומק, נכיר דגים מאירים ונגלה יחד כיצד דגי עומק מתמצאים ומתקשרים בחשכה.
המפגש התקיים ביום רביעי 13.12.23.
מפקד אוכלוסין מעופף
עם פתיחת ספירת הציפורים השנתית, אתם מוזמנים למפגש מקוון מיוחד עם שלומית ליפשיץ מהמרכז לטיפוח ציפורי הבר בחצר. הפעם יצטרפו אלינו שני מראיינים צעירים שהשתתפו במפגשים הקודמים שלנו, ויחד נדבר על הציפורים שחיות לצידנו בסביבה העירונית ועל ספירת הציפורים השנתית, שבה כל אחד יכול להשתתף כדי לעזור למדע ולשמירת הטבע.
המפגש התקיים ביום שני 15.1.24.