02:04
הדפסהשיתוף
  • שבוע המגוון הביולוגי | כל הפעילויות

שבוע המגוון הביולוגי | כל הפעילויות

  • שבוע המגוון הביולוגי | כל הפעילויות

שבוע המגוון הביולוגי | כל הפעילויות

מדי שנה, ב-22 במאי, מציינים ברחבי העולם את יום המגוון הביולוגי. יום זה מוקדש להוקרת ערכו של עושר החיים על פני הארץ והתחייבות להמשיך ולשמור עליו.
הרשות לאיכות סביבה וקיימות בעיריית תל אביב ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט מזמינים אתכם ואתכן לציין איתנו את שבוע המגוון הביולוגי בתאריכים 24-18 במאי, 2025.

הנושא המרכזי ליום המגוון הביולוגי בשנת 2025: "הרמוניה עם הטבע ופיתוח בר-קיימא". שמירה על המגוון בטבע היא המענה לאתגרי קיימות רבים: למשבר האקלים, לבריאות, לביטחון המזון והמים ולחיים בני-קיימא, וצריכה להיות עניין רב חשיבות עבור כל אדם.
ברחבי העיר וכאן במוזיאון הטבע יתקיימו הרצאות, סיורים, סדנאות חקר ואירועי מדע אזרחי עם מיטב החוקרות/ים, האקולוגים/יות וגורמי מקצוע נוספים מהעירייה ומהאקדמיה.

יום ראשון, 18.5, בשעה 17:30 | סיור REWILDING (הכניסה ללא תשלום, בהרשמה מראש)

סיור מיוחד לצפייה באתרי טבע ששוקמו בשנתיים האחרונות בעיר תל אביב, בהדרכת ליאב שלם, אדריכל נוף ואקולוג גני יהושע ועיריית תל אביב-יפו. כל הפרטים וקישור להרשמה > בלשונית המתאימה בתחתית העמוד.

ימים ראשון-שלישי, 18-20.5, בשעה 18:30 | הרצאות על הבר (הכניסה ללא תשלום, בהרשמה מראש)

כל הפרטים, מיקום ההרצאות וקישורים להרשמה > בלשונית המתאימה בתחתית העמוד

  • פרופ' עמיעל אילני: מי חבר של מי, מי מזדווג עם מי, מי מדביק את מי? דברים שלמדתי מחיות בר
    אקולוגיה ואבולוציה של התנהגות חברתית ושל קשרים חברתיים בחיות בר ומה ניתן ללמוד ממנה על התנהגות וקשרים חברתיים בחברה האנושית.
  • פרופ' ערן לוין: שכרון חושים – אלכוהול בטבע והשפעתו על בעלי חיים והאדם
    כיצד ולשם מה מייצרים יצורים חיים אלכוהול, כיצד משפיעה המולקולה הזו על הפיזיולוגיה וההתנהגות של בעלי חיים שונים ואילו חיות למדו לנצל את המשאב הזה בטבע?
  • ד"ר עדי ברש: על כרישים ואנשים
    כרישים הם בעלי חיים קדומים, ששחו בימים עוד הרבה לפני שהופיעו הדינוזאורים. אבל ממתי רואים כרישים בישראל? מה הם עושים פה, האם הם מסוכנים לנו ולמה חשוב לשמור עליהם?
  • ד"ר צפריר קופליק: מדוזות והעיר הגדולה
    נכיר את היצור הקרוי ׳מדוזה׳, נדבר על מדוזות כמשאב טבעי ולא רק כמטרד, ונחשוף ממצאים מפתיעים לגבי המדוזה ה׳מקומית׳, חוטית נודדת.
  • שלמה פרייסבלום: התנים השכנים בעיניך? מדע ורכילות על שכנינו החדשים
    התנים התל-אביביים הם לא סתם אורחים מהשטח הפתוח – ייתכן שהם בתהליך של ביות עצמי?

הזדמנות להיות חוקרים ליום אחד – סדנאות מעשיות לסקרנים וסקרניות מעל גיל 18

יום רביעי, 21.5 | פתיחה של תערוכת חוץ חדשה: מצב הטבע בישראל (הכניסה חופשית, ללא תשלום)

התערוכה מסכמת עשור של ניטור מדעי ומציגה תמונת מצב עדכנית של המגוון הביולוגי בארץ, בהתבסס על ממצאי התוכנית הלאומית להערכת מצב הטבע – "המארג". ד"ר אורית אנגלברג, אוצרת התערוכה, בחרה להציג את הנתונים המדעיים באופן חזותי ונגיש לקהל הרחב – מתוך רצון לעורר מודעות ולקדם שינוי. התערוכה מוצגת ברחבת גליל בכניסה למוזיאון ופתוחה לקהל ללא תשלום. 

יום רביעי, 21.5, בשעה 18:30 | סדנאות לגיל 18+ במוזיאון הטבע (בתשלום)

כל הפרטים וקישור להזמנת כרטיסים > בלשונית המתאימה בתחתית העמוד

  • מגלים את פרוקי הרגליים הליליים | מלכודת אור
    למה להתרוצץ לחפש חרקים כשאפשר לפתות אותם אלינו?
  • מאחורי הקלעים של המחקר | התנסות בעבודת ניטור פרוקי רגליים
    מיון וזיהוי חרקים ופרוקי רגליים שנמצאו בתחנת הניטור ברמת הנדיב.
  • להקשיב לשפת הטבע | סדנת ביו-אקוסטיקה
    בואו לשמוע את הטבע מקרוב. בסדנה נכיר את תחום הביו-אקוסטיקה ונכיר מחקרים פורצי דרך.

יום רביעי, 21.5, בשעה 18:00 | הרצאה: הפראה ולא הפרעה! (הכניסה ללא תשלום, בהרשמה מראש)

איך לשקם ולהחזיר את הטבע לעיר? הרצאה במרכז הצפרות, ראש ציפור. מרצה: ליאב שלם, אדריכל נוף ואקולוג גני יהושע ועיריית תל אביב-יפו. כל הפרטים וקישור להרשמה > בלשונית המתאימה בתחתית העמוד.

יום חמישי, 22.5, בשעה 18:00 | המגוון הביולוגי בעיר: כנס חשיפת סקר טבע עירוני בתל אביב (הכניסה ללא תשלום, בהרשמה מראש)

כיצד תכנון עירוני, ידע מדעי ושותפות אזרחית יכולים ליצור יחד עירוניות חדשה – שבה הטבע הוא לא גורם מגביל פיתוח, אלא שותף בתכנון ובחיי התושבים?
הכנס יעסוק במגוון הביולוגי כמשאב חיוני לחיים בעיר צפופה, כחלק מתשתית עירונית תפקודית, עמידה, הוגנת ומקיימת. לפרטים נוספים ולהרשמה

אצלנו כל יום הוא יום המגוון הביולוגי – מגוון הדרכות מחכות לכם בשבת במוזיאון הטבע

יום שישי, 23.5, בשעות 16:00-12:00 | הפנינג מדע על החוף (לכל המשפחה. הכניסה חופשית)

חוף הים התל אביבי הוא מקום נהדר לחקור את המגוון הביולוגי ממש ליד הבית. בחוף החולי, על הסלעים ובבריכות הנקוות בין הסלעים אפשר למצוא מגוון גדול של יצורים בעלי התאמות מופלאות לחיים בסביבת החיים המורכבת הזו. בואו לגלות איתנו את בעלי החיים הנסתרים מן העין. לפרטים והרשמה (ללא עלות) >>

יום שבת, 24.5, במגוון שעות | פעילות משפחות במוזיאון הטבע (בתשלום)

אצלנו כל יום הוא "יום המגוון הביולוגי". כמדי שבת מציע המוזיאון חוויות משפחתיות מגוונות בנוסף לביקור בתערוכות: שעת מדע עם כוכבי אגדה חיה, סדנת חקרטבע וסיורים בגן הבוטני. כל הפרטים וקישור להזמנת כרטיסים > בלשונית המתאימה.

לכל האירועים במוזיאון ובעיר

סיור REWILDING (לגיל 18+) | יום ראשון, 18.5, בשעה 17:30

+

הרצאות על הבר (בהרשמה מראש) | ימים א'-ג', 18-20.5, בשעה 18:30

+

סדנאות לגיל 18+ במוזיאון הטבע (בתשלום) | יום רביעי, 21.5, בשעה 18:30

+

הרצאה: הפראה ולא הפרעה | יום רביעי, 21.5, בשעה 18:30

+

כנס: המגוון הביולוגי בעיר - מהמגמה העולמית לפעולה מקומית | יום חמישי, 22.5, בשעה 18:00

+

מדע אזרחי בחוף תל ברוך (לכל המשפחה. הכניסה חופשית) | יום שישי, 23.5, בשעות 16:00-12:00

+

פעילות משפחות במוזיאון הטבע (בתשלום) | שבת, 24.5

+

יעניין אותך גם

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, for shortcut key, press ALT + z
Silence is Golden