05:48
הדפסהשיתוף

תערוכות המוזיאון

  • תערוכות המוזיאון
    תערוכות המוזיאון
  • מוזיאון הטבע
    תערוכות המוזיאון
  • מייצגים מתוך אוצר האוספים
    תערוכות המוזיאון
  • תערוכות במוזיאון הטבע
    תערוכות המוזיאון
  • Treasuring nature
    תערוכות המוזיאון

תערוכות המוזיאון

תערוכות המוזיאון

תערוכות המוזיאון

תערוכות המוזיאון

תערוכות המוזיאון

  • מסע בין יבשות
  • צורה, מבנה, תפקוד
  • אוצר האוספים
  • ארץ, חי, צומח
  • חרקים וקרובים

תערוכות מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט כוללות אלפי פריטים מאוספי הטבע הלאומיים שנצברו באוניברסיטת תל אביב לאורך עשרות שנים, מקצתם נדירים. המבקרים בתערוכות יוצאים למסע התקרבות אל הטבע, שבו תציע להם כל תערוכה התבוננות וחוויה יוצאות דופן על החיים והטבע סביבנו.

מה פוגשים במוזיאון?

בכניסה למוזיאון מקבלים את פני המבקרים העופות החולפים מעל ישראל בנדידתם בין אפריקה לאסיה, בתערוכה מסע בין יבשות.

בתערוכה חרקים וקרובים, הכוללת גם יצורים חיים, המבקרים זוכים למבט מקרוב לעולמם העשיר והמתוחכם להפליא של פרוקי הרגליים, השייכים למערכה הגדולה והמגוונת ביותר בטבע. סביבת חיים בחושך מספקת הצצה לבעלי חיים מהארץ והעולם החיים ללא אור יום.

תערוכת ארץ, חי, צומח סוקרת את המגוון המרשים של בתי הגידול בישראל מהמדבר עד לחרמון ואת בעלי החיים האופייניים להם בשש תמונות נוף, המורכבות מתצלומי נופים טיפוסיים בשילוב פוחלצים מהאוסף. תצוגת טבע עירוני מגלה את חיי העיר של חיות הבר.

בתערוכה צורה, מבנה, תפקוד המבקרים מוזמנים להישיר מבט אל מגוון מרהיב של בעלי חיים מישראל ומהעולם וללמוד כיצד מבנה גופם ויכולותיהם מותאמים לסביבתם ולתנאי המחיה שלהם.

התערוכה מגע יד אדם מאפשרת מבט מקיף על הסביבה שלנו: על בעלי החיים שנכחדו ממנה, על השפעת האדם על הטבע ועל השינויים הרבים שחלו בטבע בעשורים האחרונים.

התערוכה מארג החיים משרטטת באמצעות עץ השיטה את מגוון החיים העצום התלוי בו.  המבקר חווה מסע בין מגוון הקשרים וההשפעות המתקיימים בין יצורים שונים, ובהם אנו, בני האדם. בהמשך התערוכה נפרשת בפנינו רשת הקשרים המסועפת המהווה את בסיס הקיום של הטבע כולו. מארג החיים בים היא תערוכה שמדברת על עלום קסום שנסתר מאיתנו. במי הים מרחפים אלפי יצורים זעירים, הנקראים פלנקטון. הפלנקטון הוא הבסיס לעושר ולמגוון שאנו פוגשים בשולי היבשת בצורת דגים ושוניות אלמוגים, והוא גם המזון לבעלי החיים הגדולים ביותר בעולמנו, לויתנים. התצוגה האינטראקטיבית שירותי המערכת האקולוגית מזמינה את המבקרות והמבקרים לראות ייצוג של דמותם (אווטאר) בתוך סביבות שונות של מערכות אקולוגיות, ובאמצעות מחוות גוף לחשוף ולגלות תועלות שונות שהמערכת האקולוגית מספקת לבני האדם.

"תיבת האוצרות" והתערוכה אוצר האוספים שבתוכה מזמינות לשיטוט בין אוספי הטבע העשירים והמגוונים של המוזיאון ולהיכרות עם סיפורי מחקר מרתקים.

סדרת צילומי הסטילס "אוסף רטוב" צולמה באוסף הדגים של מוזיאון הטבע, הכולל כ־800,000 פריטי ארכיון מקוטלגים. האמנית קרן גלר צילמה ויצרה אוסף חדש: סדרת דיוקנאות. פעולת הצילום, הלוכדת את הדגים מבעד לשכבות השקופות – עדשת המצלמה, הצנצנת, הנוזל, זכוכית המסגור – מייצרת פעולה נוספת של שימור.

הכדור בצלחת שלך, האוכל שלנו והטבע היא תצוגה אינטראקטיבית הכוללת שישה מסכי מגע, המציגים שלושה "סיפורים" על הרגלי האכילה והצריכה שלנו, ומציעה צעדים פשוטים שבעזרתם נוכל לעשות שינוי משמעותי. התצוגה מאפשרת לנו לחקור את המסע שעובר המזון שלנו ואת ההשפעות שלו – עלינו ועל הסביבה, באמצעות פעילות משחקית ובשילוב אנימציה מרהיבה. התצוגה בקומה 2, סמוך למרפסת המוזיאון.

שירת האלמוגים | מסע מדעי ואמנותי בהשתתפות האמן צורי גואטה – תערוכה חדשה ומקורית. התערוכה מזמינה את המבקרים לחוות את העולם התת־ימי ולהתפעם ממנו, להתבונן ביופייה של שונית האלמוגים ולהתפעל ממורכבותו וייחודו של בית גידול חשוב זה, הנסתר בדרך כלל מעינינו.
עבודת האמנות של צורי גואטה, שנוצרה במיוחד לתערוכה זו, מבקשת להעצים את החוויה. המיצב מושפע ומתחקה אחר היופי, הצורה והמרקם של שונית האלמוגים ודייריה, ומשלים את חוויית ההתפעמות שמלווה את הצוללים בשונית.

התערוכה מהו אדם? מתמקדת בנו, בני האדם, וסוקרת את התפתחות המין האנושי בהיבטים ביולוגיים ותרבותיים באמצעות ממצאים נדירים מחפירות ארכיאולוגיות לצד מיצגי מולטימדיה חדשניים.

תערוכות במוזיאון הטבעתערוכות מתחלפות קודמות:

תערוכה חדשה של האמנית נבט יצחק, HERE BE DRAGONS. התערוכה היא תולדה של פרויקט מחקר אמנותי שערכה יצחק באוספי המוזיאון בשנתיים האחרונות. בעקבות תהליך שכלל שהות ארוכה בחדרי האוסף, מחקר מקיף על אודותיו ומפגשים עם חוקרים ואוצרי אוספים במוזיאון יצרה יצחק מופע סוריאליסטי, שבו מתערערים הגבולות שבין ידע לדמיון.

התערוכה המתחלפת זה מתחמם: האקלים, המשבר ואנחנו ממחישה את המציאות המורכבת של משבר האקלים והתהליכים שגורמים לה, לצד התחזיות לעתיד לבוא, בצורה חווייתית המעוררת את סקרנות המבקרים, ומציפה שאלות ואפשרות לשינוי הרגלים אישיים. הממצאים המדעיים העדכניים בתחום והשפעת המשבר עלינו ועל הטבע סביבנו, בעולם ובישראל, מוצגים בתערוכה תוך שימוש באמצעים אינטראקטיביים. התערוכה ננעלה ב-31 באוגוסט 2023.

RUN של האמנית רונית קרת, הוא מיצב pop-up המשלב וידיאו ופיסול בקלקר, המרחיב את העיסוק במשבר האקלים, במקביל לתערוכה "זה מתחמם". ביצירתה מבקשת האמנית והחוקרת לזעוק את זעקתם של בעלי החיים, ומזמינה אותנו, בני האדם, להתעורר למציאות המדאיגה ולקחת אחריות על הסביבה לפני שיהיה מאוחר מדי.

'שדרה' של האמנית רתם רשף | מיצב העוסק ביחסי הגומלין בין האדם לסביבתו. ביצירת המיצב השתמשה רשף בגזם מהגן הבוטני ומהסביבה האורבנית התל אביבית. ענפים ועלים, שנאספו מהגן ומהמדרכות ומהגינות הציבוריות של העיר, הפכו ל"מאובנים" המעידים, אמנותית והיסטורית, על מה שהתקיים במשך זמן מה, עד שהושלך אל מחוץ למחזור החיים. התערוכה מוצגת ברחבת גליל בכניסה למוזיאון, ללא תשלום. התערוכה ננעלה ב-8 ביולי 2023.

שַׁלְפּוּ-חַיוֹת | תערוכת קריקטורות ברחבת גליל בכניסה למוזיאון. התערוכה מציגה מבט משעשע על עולם החי, כמו שרואים אותו היוצרים עמוס אלנבוגן וניר מולד (הידוע כנירמו). התערוכה ננעלה ב-18 ביוני 2022.

MICROSCULPTURE | חרקים ובגדול היא תערוכה ייחודית המציגה חרקים כפי שלא נראו מעולם. בתערוכה, שהושאלה ממוזיאון הטבע של אוניברסיטת אוקספורד, מוצגים תצלומים בגודל של כשני מ"ר המאפשרים ללמוד בבהירות על יופיים של חרקים מנקודת מבט חדשה. החרקים נראים במלוא הדרם, והצופה זוכה לראות בבהירות פרטי פרטים מקרוב ובבהירות ולחוות בדרך ייחודית את יופיו של עולם הטבע. התערוכה ננעלה בסוף מאי 2021.

תערוכת זום – 2019 אמנים ישראלים צעירים, התערוכה המתחלפת השנייה של מוזיאון הטבע, מתפרשת על ארבע הקומות הראשונות. מיקום העבודות נעשה בדיאלוג עם מוצגי הקבע של המוזיאון ובמחשבה על נקודות השקה בין עבודות של אמנים שונים. חלק מהאמנים מציגים את עבודת הגמר שלהם וחלקם בחרו לפתח עבודות חדשות במיוחד לתערוכה, לעיתים בהשראת תוכני המוזיאון, המבנה והמבקרים בו. התערוכה ננעלה ב-21 באוקטובר 2019.

התערוכה הראשונה בגלריה הרב-תכליתית במוזיאון היתה  Life Object, שייצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בוונציה בשנת 2016. התערוכה יצרה "מרחב נושם" המושפע מנוכחות המבקרים בו. המיצג המרכזי בה יישם חשיבה על אדריכלות דרך המטפורה הביולוגית של מושג החיים, אגב טשטוש הגבולות בין הטבעי למלאכותי. התערוכה התבססה על פיתוח יישומים בתחום האדריכלות המושתתים על זיקה הדוקה בין המבנה לסביבתו.

עודכן ביוני 2024.

יעניין אותך גם

כל הזכויות שמורות למוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
אזור תוכן, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + z
Silence is Golden